Evenimente

Condu Prudent! Alege Viața!

Serviciul de Poliție Rutieră a Județului Iași și Asociația Club Rotaract Iași își unesc forțele pentru a XIV-a oară în ceea ce privește siguranța și conduita în trafic, a ieșenilor.

Devenită deja o tradiție în rândul evenimentelor ieșene, campania „Condu Prudent! Alege Viața” de sâmbătă, 15 iunie 2019, orele 15:00-18:00, va îngloba o serie de acțiuni dedicate atât șoferilor (fie începători sau experimentați), cât și pietonilor.

Peste 500 de pliante cu informații referitoare la importanța conducerii preventive și 500 de autocolante cu mesajul campaniei vor fi distribuite automobiliștilor și motocicliștilor aflați în trafic, de către membrii Asociației Club Rotaract Iași, cu susținerea unui echipaj al Serviciului Poliției Rutiere Iași. Aceștia vor răspândi mesajul campaniei naționale a Poliției Rutiere, „Alege Viața!”, și vor invita participanții la trafic să testeze efectele unui accident auto în simulatorul de impact „Crash”, al Facultății de Mecanică din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași.

Vizitatorii vor putea încerca senzația unei ciocniri la viteză mică, pentru a-și imagina efectele devastatoare ale unui impact similar, ce ar putea avea loc la o viteză mult mai mare.

Deși de la inițierea campaniei „Condu prudent! Alege viața!” în 2008, numărul incidentelor auto grave a scăzut, conform Comisiei Europene, România se află în continuare în topul țărilor europene la capitolul pietoni morți și decese datorate accidentelor rutiere. Într-un centru universitar precum Iașiul, a cărui principală legătură cu restul țării este, drumul european E85, care și-a câștigat reputația de „Șosea a Morții”, acțiunea Asociației Club Rotaract Iași și a partenerilor săi este una extrem de importantă în contracararea comportamentului agresiv la volan și promovarea conduitei preventive.

Această campanie este realizată în parteneriat cu Poliția Rutieră Iași, Primăria Municipiului Iași și Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași. Sponsorul principal al evenimentului este Agritehnica.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top