Stiri

La USV Iași începe cazarea studenților 

Universitatea de Științele Vieții „Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va da startul cazărilor  pentru studenții aflați la studii de licență. Astfel, începând de mâine, 14 septembrie și până duminică, 17 septembrie 2023 toți studenții USV care nu locuiesc în municipiul Iași se vor caza după un grafic special elaborat, în funcție de anii de studii.

Au dreptul la cazare, în cele cinci cămine administrate de către USV Iași, toți studenții de la licență, fie că sunt la buget, fie la taxă, în funcție de rezultatele obținute în anul anterior. De asemenea, tinerii care au ales să studieze la masterat au drept la cazare în limita locurilor rămase disponibile. Universitatea deține peste 1700 locuri de cazare aflate în cele cinci cămine pe care le administrează. De asemenea, un aspect important este acela că USV Iași reușește să ofere cazare tuturor studenților aflați în primul an de studii, la buget sau la taxă, fie că au fost admiși în sesiunea din vară sau în cea din toamnă.

Cazarea fizică a studenților se va efectua după următorul program:

– anii I: 14 – 15 septembrie 2023, în intervalul orar 08:00 – 18:00;

–  anii II – VI: 16 – 17 septembrie 2023, în intervalul orar 08:00 – 18:00.

Un rol foarte important îl are Liga Studenților Agronomi și Veterinari care va sprijini studenții pe întreg procesul de cazare.

„Ne bucură faptul că precazarea online oferă un grad de transparență ridicat și modalității mai rapide de repartizare a studenților în cămine. De asemenea, toți studenții admiși în sesiunea din vară și toamnă vor beneficia de un loc în cămin, chiar dacă nu au putut realiza precazarea online. Mai precizăm că tarifele de cazare nu au fost modificate, acestea fiind la același nivel ca în anii precedenți. Un alt mare avantaj care ține de campusul integrat pe care-l deține USV Iași este reprezentat de parcările de care dispun studenții noștri”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

La USV Iași, anul universitar 2023-2024 va începe luni, 18 septembrie 2023, momentul festiv fiind marcat printr-o ceremonie de deschidere ce va avea loc în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, începând cu ora 11:00.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top