Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 13 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

STIRI SCURTE

Time a publicat prima sa listă a celor mai influenți 100 de oameni din inteligența artificială. (Time.com)

Simona Halep, prima declarație după suspendarea de 4 ani pentru dopaj: Voi face totul pentru a-mi spăla numele de aceste acuzații false. Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). „Intenționez să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză”, a declarat sportiva din România. (digi24.ro)

Apple tocmai a dezvăluit cel mai recent iPhone 15 și ceasul Watch Seria 9. Una dintre cele mai notabile noutăți este prezența portului USB-C pe noile modele iPhone, iar variantele Pro sunt construite din titan, oferind o serie de îmbunătățiri în această nouă generație. (ebogdan.ro)

STIRI DIN IASI

Primul Summit European al Tinerilor din Mediul Rural a avut loc săptămâna trecută, în Aroneanu, județul Iași. Organizat sub umbrela programului European Youth Village, evenimentul a reunit peste 200 de tineri și lucrători de tineret din 22 de țări, având drept scop dezvoltarea strategică a ecosistemului de tineret rural din Europa.

La USV Iași începe cazarea studenților

Parcarea Aeroportului Iași se va redeschide din 16 Septembrie. Vă informăm că, începând cu data de 16 septembrie 2023, noua parcare de la IASI Airport va fi dată parțial în folosință, ceea ce înseamnă că nu va mai fi limitat accesul auto spre și dinspre aerogară.

Probleme subterane pe traseul A8: se cer foraje suplimentare în zona Leţcani. Mâine, zi decisivă. Semnat în aprilie 2021, deci cu doi ani şi patru luni în urmă, contractul de servicii de actualizare a studiului de fezabilitate şi de realizare a proiectului tehnic pentru Autostrada Unirii între Moţca/Paşcani şi Ungheni e deja în mare întârziere. În noiembrie 2022 era termenul de predare a studiului de fezabilitate revizuit, dar această etapă nu a fost atinsă nici până acum. (Ziarul de Iasi)

Preţul apartamentelor din Iaşi, cel mai mare din ultimii ani. Se caută cele cu una sau două camere. Comparaţii cu alte judeţe. Prețul apartamentelor a crescut din nou în luna august și a ajuns la Iași la un vârf în ultimii ani, de 1.390 de euro pe metru pătrat, cu 52 de euro pe metru pătrat mai mult decât în urmă cu un an. (Ziarul de Iasi)

O firmă ieșeană va construi o parcare supraterană în Oradea: la Iași nu există astfel de licitații. Firma ieșeană Grup Construcții Est este parte din asocierea care a semnat, recent, un contract în valoare de circa 10 milioane de euro pentru construirea unei parcări supraterane în Oradea. Parcarea va deservi Spitalul Județean din localitate. La Iași nu există astfel de licitații, Primăria tot vehiculează de 6 ani o astfel de investiție în Mușatini, dar proiectul e la stadiul de machetă. (apix.ro)

Karateka ieseni Postu Claudia Teofana si Hondru Teo Stefan au obtinut 6 medalii la Campionatul Mondial de Taekwon-do ITF. Vești extraordinare din Tampere, Finlanda, unde karateka ieseni Postu Claudia Teofana si Hondru Teo Stefan au obtinut 6 medalii – 1 medalie de aur, 3 medalii de argint si 2 medalii de bronz la Campionatul Mondial de Taekwon-do ITF. (Stirea de Iasi)

Cele mai vizionate filme din ultima saptamana

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top