Stiri

Imagini în premieră din interiorul noului terminal al IAȘI Airport

Vă prezentăm câteva imagini din interiorul noului terminal T4 al IASI Airport, pe care îl veți găsi mai spațios, mai modern, mai accesibil prin gama variată de servicii.

Primul zbor este programat pe 31 martie, după ce terminalul va trece printr-un amplu proces de operaționalizare. Terminalul T4 are o suprafață desfășurată de peste 31 de mii de metri pătrați, trei niveluri și o capacitate minimă de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.

Aici vor funcționa 20 de birouri check-in, opt sisteme self-check-in și 5 filtre control securitate + 1 pentru VIP. De asemenea, vor fi 14 porți de îmbarcare, trei burdufuri pentru acces direct în aeronave, spații pentru activități comerciale, agenții de turism, zone de relaxare, spații de joacă, precum și alte servicii și facilități.

Noul terminal a fost finalizat în 14 luni de la startul lucrărilor, fiind al doilea ca mărime din România, după cel din Otopeni.

Aeroportul din Iași are în apropiere o parcare extinsă de 600 de locuri, echipată cu un sistem modern de management, noi căi de acces, precum și un parc fotovoltaic ce asigură 20% din necesarul de energie, obiective din același proiect al terminalului T4, finalizat cu succes la 31 decembrie 2023.

Galerie Foto

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top