Stiri

3 idei interesante pentru iluminatul interior care pot crea o atmosferă primitoare

Interioarele locuințelor au un efect semnificativ asupra modului în care te simți zi de zi. Până la urmă, acasă este locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului și unde te relaxezi după zilele de muncă împreună cu familia. Pe lângă elementele de design interior care țin de gusturile fiecăruia, iluminarea din casă poate adăuga o notă consistentă asupra impresiei pe care o transmite una sau alta dintre camere și chiar pot avea efecte curative. 

Iluminatul interior al casei tale ar trebui să fie unul din aspectele esențiale de luat în seamă atunci când te gândești la crearea unui anumit ambient. De exemplu, luminile mai puternice te pot face să te simți mai atent și mai alert, pe când o lumină mai slabă, mai difuză, poate ajuta la relaxare și la stimularea somnului. 

Iată câteva idei și strategii pe care le poți aplica acasă, pentru a schimba atmosfera din interior după preferințele tale

  • Folosește o lumină difuză și caldă în dormitor

Dormitorul este una din camerele unde ar trebui să acorzi o atenție sporită iluminatului interior. Până la urmă, este locul unde te odihnești și te refaci după activitățile zilnice. De aceea, este recomandat ca lumina de aici să fie una caldă, difuză, eventual oferită de corpuri de iluminat plasate discret. Ai putea alege, de exemplu, unele modele din gama de veioze oferite de Sensodays, unul din cei mai mari retaileri de produse și colecții ale brandurilor celebre în domeniul decorațiunilor interioare. 

De asemenea, este util să instalezi potențiometre de intensitate ale întrerupătoarelor. Pe lângă faptul că te pot ajuta la economisirea curentului electric, acestea pot transforma cu ușurință ambientul interior prin dozarea cantității de lumină în funcție de propriile preferințe. 

  • Amenajează zone iluminate cu spoturi 

Subtilitatea iluminării cu sporturi, în special în zonele din locuință pe care le consideri ca interesante și de pus în valoare, sunt o altă modalitatea de a asigura un ambient plăcut prin lumină.

De exemplu, elemente arhitecturale deosebite, unele mobile sau elemente decorative deosebite (de exemplu, o statuetă sau un tablou deosebit) pot fi evidențiate într-un mod atractiv cu plasarea unor astfel de corpuri de iluminat ce pot da o notă suplimentară de eleganță, bun gust sau chiar mister. 

  • Alege o iluminare adecvată activității din fiecare zonă de locuit

Lumina din casa ta nu ar trebui să fie uniformă sau identică în fiecare cameră. De exemplu la bucătărie, unde gătitul solicită un anumit grad de concentrare și atenție, corpurile de iluminat ar trebui să aibă o intensitate puternică, veselă. De asemenea, plasarea unor benzi cu leduri în zonele cheie ale unor dulapuri sau zone de pregătit alimentele la gătit pot aduce note suplimentare de utilitate, dar și de ambianță plăcută. 

Pentru zona din casă pe care o folosești pentru relaxare sau pentru lectură este indicată folosirea unei surse de lumină flexibile, direcționale, pe care o poți regla să nu emită direct spre tine. De bună seamă ar trebui să știi că lumina și cromatica pot avea chiar efecte terapeutice, si de aceea ar trebui să studiezi cu atenție intensitatea și culoarea acesteia pentru a profita de beneficiile aduse sănătății. 

Baia este, de asemenea, o zonă în care ai nevoie de lumini clare, bine amplasate în tandem cu oglinda pentru a-ți oferi ajutorul necesar pentru toaleta zilnică sau machiaj. 

Așadar, alegerea modului în care alegi să luminezi interiorul casei poate aduce beneficii estetice și de natură senzorială nebănuite dacă aplici câteva strategii și trucuri în așezarea corpurilor de iluminat preferate.

Sursa foto: pixabay.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top