Stiri

3 metode INEFICIENTE de promovare a unui magazin rural și alternative ale acestora

Mulți români aleg să se mute în localități din zona rurală sau au o casă la țară la care merg în vacanță. Ca urmare, micii producători locali și-au deschis business-uri prin care să îi atragă pe locuitori. Cu toate acestea, mulți dintre cei care locuiesc în astfel de zone aleg să-și facă mare parte din cumpărături de la supermarketuri. Prin urmare, patronii de magazine rurale au trebuit să se adapteze și să își promoveze afacerile pentru a putea concura cu ce oferă cele mari.

Din fericire, există destul de multe metode prin care se poate face promovarea unui magazin mic din mediul rural, însă dintre toate, ca patron, trebuie să le alegi pe cele care funcționează în locul celor ineficiente. Care sunt acestea din urmă? Mai jos, sunt prezentate cele mai importante, precum și alternativele lor.

Cele mai ineficiente metode de promovare a unui magazin rural

 

1.   Website-ul

Într-o lume în care totul se întâmplă online, a avea un website pare cea mai bună soluție de promovare a oricărei afaceri. De multe ori însă, această metodă nu se pliază pe nevoile unui magazin rural, așadar crearea unei pagini web nu este una dintre cele mai bune opțiuni.

Ca patron va trebui să plătești nu doar pentru crearea site-ului, dar și a întreținerii acestuia, așadar o variantă mai bună sunt rețelele de socializare. Astfel, prin social media marketing care permite până și reclamele, va fi mai ușor de pus accentul pe cei din localitatea în care se află magazinul.

2.   Bannerele împrăștiate prin sat

Era o vreme în care bannerele și reclamele mari plasate atât la intrarea într-un sat sau oraș reprezentau cea mai bună soluție de promovare a unei afaceri, dar mai ales a unui magazin. Acum, acestea generează mai multe costuri decât clienți, iar o opțiune mai bună este crearea de flyere mici care să fie împărțite locuitorilor din zona respectivă. Mai mult de atât, acestea pot fi făcute chiar acasă în numărul dorit.

3.  Reclamele convenționale prin radio și televiziuni locale

O altă metodă care ar putea da greș în promovarea unui magazin rural este cea legată de difuzarea de reclame la radio sau la posturile TV din județ. Având în vedere că un studiu recent indică scăderea destul de mare a consumului de televiziune în ultimii ani, aceasta devine o soluție ineficientă de a face publicitate pe plan local.

O alternativă mai bună este crearea de broșuri care, la fel ca flyerele, pot fi împărțite în sat, astfel atrăgând exact clienții pe care îi cauți.

Dintre toate metodele de promovare, cele cu ajutorul internetului sunt clar printre cele mai bune. Însă și dintre acestea trebuie să le alegi pe cele care se potrivesc nevoilor magazinului tău, mai ales când acesta este într-o zonă rurală. Iar dacă nu te pricepi prea bine la acest lucru, serviciile de specialitate, precum cele oferite de 3D Art Agency pot fi un început bun.

Sursa foto: Pixabay.com/ro

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top