Stiri

Tips & tricks pentru pasionații de tehnologie – Cum să te bucuri de gadget-urile tale vreme îndelungată

Chiar dacă împătimiții electronicelor sunt mereu la curent cu ultimele noutăți, nu înseamnă că nu sunt interesați de durabilitatea produselor pe care le achiziționează. Toți deținătorii de gadget-uri apreciază un aparat care funcționează ca nou pentru multă vreme. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de dispozitive inteligente sau vrei să afli cum să prelungești durata de funcționare a acestora, citește recomandările de mai jos.

Iată cele mai eficiente metode prin care poți să te bazezi pe gadget-urile tale timp îndelungat

  • Asigură-le protecția necesară.

Una dintre cele mai întâlnite cauze de deteriorare a device-urilor sunt incidentele neprevăzute. Se întâmplă des ca telefonul să fie scăpat pe jos, pe o suprafață dură, ori ca un pahar cu apă să fie vărsat pe laptop sau pe tabletă. Prin urmare, investește în măsuri de protectie eficiente. Pe lângă huse, este indicat să aplici și o folie din sticlă securizată, care să prevină spargerea ecranului, în cazul în care acesta se lovește de un obiect dur.

  • Curăță-le periodic.

Ca multe alte obiecte pe care le folosești zi de zi, și gadget-urile au nevoie de igienizare periodică, din mai multe motive. În primul rând, este recomandat să cureți aparatele din motive medicale, pentru a nu risca să te îmbolnăvești din cauza diverselor virusuri sau a altor microorganisme. Poți descoperi aici mai multe metode eficiente de igienizare. De asemenea, tastaturile necesită o atenție deosebită, deoarece în spațiile dintre taste se acumulează atât praf, cât și alte particule ce pot conduce la defectarea ei. În acest caz, curățarea cu aer comprimat este eficace și te scapă de orice griji.

  • Folosește alimentarea de la priză.

Pentru a reduce numărul de cicluri de utilizare a bateriei, apelează la o alternativă: conectează laptopul la priză, atunci când lucrezi la birou și contextul îți permite. În acest fel, durata de viață a acumulatorului va fi extinsă. 

  • Prelungește-le perioada de funcționare cu o baterie externă.

Cel mai eficient mod de a utiliza timp îndelungat un produs este cu ajutorul unei baterii externe Power Bank, pe care o poți avea mereu la tine. Atunci când observi că acumulatorul se consumă mai rapid decât în trecut, apelează la sprijinul unui astfel de dispozitiv. Bateriile Super TOUCH oferă autonomie pe perioade lungi și au un design atrăgător, fiind ideale pentru călătorii.

  • Utilizează suportul de telefon sau de tabletă.

În anumite momente, este nevoie de multitasking pentru a îndeplini un obiectiv. Fie că vrei să folosești telefonul în mașină, fie că ai nevoie de tabletă în bucătărie, atunci când gătești, nu ezita să apelezi un suport special pentru acest tip de situație. În acest mod, gadget-ul tău va fi mereu în siguranță, în timp ce tu te poți ocupa nestingherit de sarcina respectivă.

O atitudine responsabilă față de bunurile tehnologice pe care le deții te va ajuta să-ți gestionezi finanțele mai bine și să nu creezi deșeuri, atunci când situația o permite. Bucură-te atât de calitățile tehnice ale obiectelor pe care le achiziționezi, cât și de durabilitatea acestora.

Sursa foto: unsplash.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top