Stiri

3 sfaturi pentru a avea o barbă fabuloasă

Multă lume a trecut la un moment dat prin șocul întâlnirii unui prieten după o perioadă mai lungă în care nu s-au văzut, timp în care persoana respectivă și-a lăsat barbă și arată de nerecunoscut. Acesta este un avantaj pentru majoritatea bărbaților deoarece își pot schimba înfățișarea radical relativ ușor. Fie că nu îți place forma feței tale sau fie că ai o cicatrice ce ai vrea să o ascunzi, barba poate reprezenta soluția ideală, făcându-te să arăți în același timp și mai masculin. Dacă te decizi să îți crești barba ar trebui să ții cont de câteva aspecte.

Iată 3 sfaturi pe care le poți urma pentru a-ți evidenția barba

Conturarea bărbii

Să îți lași barba să crească este ușor, dar dacă vrei să arate și bine, trebuie să depui puțin efort. Dacă nu, ea va crește în toate direcțiile, iar tu vei căpăta un aspect neîngrijit. Deoarece firele de păr nu cresc în același ritm, vei observa anumite zone rămase în urmă. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a combate acest fapt este să investești într-un aparat de ras electric de pe altex.ro, așa îți vei putea aranja periodic firele să fie la aceeași. După ce faci asta o perioadă și ești mulțumit de lungimea bărbii tale, e timpul să îi dai un contur. Trebuie să te gândești ce crezi că ți s-ar potrivi cel mai bine. Partea bună este că chiar dacă nu îți place ce contur i-ai dat, o poți lăsa din nou să crească și să încerci altceva. Încearcă să nu îi dai un contur prea exact dacă vrei ca barba ta să aibă un aspect natural.

Păstrează-ți barba curată

Cum ai grijă ca părul tău să fie curat la fel trebuie să îți tratezi și barba. Pentru a face acest lucru, este bine să utilizezi un șampon special conceput pentru barbă și să te speli cu el cam de două ori pe săptămână. Dacă te speli cu șamponul ce îl folosești pentru părul de pe cap s-ar putea să ai surpriza că îți usucă barba, pe când un produs conceput pentru asta o va păstra hidratată și sănătoasă. Pe lângă șampon, poți folosi și un balsam pentru barbă. Acesta hidratează firul de păr.

Folosește ulei pentru barbă

De cele mai multe ori micile detalii diferențiază o barbă de-a dreptul incredibilă de una ce nu iese în evidență cu nimic. Desigur, unii oameni nu folosesc produse în plus și reușesc să aibă o barbă de invidiat, dar aceasta este mai degrabă o excepție decât o regulă. Ca în toate aspectele vieții, ai șanse mai mari să îți atingi obiectivul dacă folosești tot ce poți în favoarea ta. Uleiul de barbă are un rol important deoarece acesta ajunge până la piele și o hidratează, ferindu-ți fața de mâncărimile și iritațiile specifice tenului uscat. Așadar, ține minte că balsamul este pentru firul propriu zis de barbă, iar uleiul este pentru piele, ambele fiind importante.

În concluzie, odată ce ai obținut barba dorită nu trebuie să îți fie frică să o stilizezi și în alte moduri. Nu știi dacă ceva îți stă bine cu adevărat până nu încerci, iar dacă nu îți place, poți aștepta să crească înapoi și să încerci altceva. Folosește produse de îngrijire specifice deoarece acestea vor face o diferență enormă.

Sursă foto: unsplash.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top