Stiri

Lucruri interesante pe care nu se știați despre Londra

Londra, capitala Regatului Unit, este una dintre cele mai fascinante și diversificate metropole din lume. Cu o istorie bogată, o cultură vibrantă și o atmosferă unică, Londra ascunde numeroase aspecte interesante și curiozități care îi uimesc pe vizitatori. Vă invităm să descoperiți câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care, poate, nu le știați despre Londra.

Big Ben nu este Ceea ce pare

Când mulți oameni se gândesc la Big Ben, se referă la ceasul iconic al Turnului Parlamentului. Totuși, Big Ben este de fapt numele clopotului din interiorul turnului, nu al clădirii sau al ceasului. Numele său complet este “The Great Bell of Westminster.”

Londra are multe parcuri

Cu toate clădirile sale imense, Londra găzduiește o serie de parcuri frumoase și mari, care oferă o oază de verdeață în mijlocul aglomerației urbane. Hyde Park, Regent’s Park și Hampstead Heath sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute parcuri unde locuitorii și vizitatorii se pot relaxa și bucura de natură.

Podul Tower Bridge se deschide

Tower Bridge este una dintre cele mai faimoase atracții din Londra datorită arhitecturii sale impresionante. Dar ceea ce poate nu știți este că acest pod se poate deschide pentru a permite trecerea vaselor mari pe râul Tamisa. Este un spectacol impresionant de văzut și un exemplu de construcție ingenioasă.

Metroul din Londra este vechi

Metroul din Londra, cunoscut sub numele de “Tube,” este unul dintre cele mai vechi sisteme de metrou din lume. Prima sa linie a fost inaugurată în 1863, iar acum rețeaua se întinde pe mai mult de 400 de kilometri de șine.

În Londra se vorbesc peste 300 de limbi

Londra este una dintre cele mai diverse metropole din lume, cu o populație variată de locuitori de pe întreaga planetă. Acest aspect se reflectă în diversitatea limbilor vorbite aici, iar se estimează că peste 300 de limbi diferite sunt folosite în viața de zi cu zi.

Londra găzduiește cele mai multe teatre din lume

Londra este renumită pentru scenele sale teatrale de top, iar West End-ul londonez este epicentrul lumii teatrului. Aici se găsesc peste 40 de teatre, oferind o gamă largă de spectacole și piese de teatru, de la cele mai clasice la cele mai contemporane.

Legea cărților necitite

În Biblioteca Publică Kensington, există o lege neobișnuită care specifică că oricine împrumută o carte și nu o citește poate fi amendat. Această măsură a fost luată pentru a încuraja cititul și pentru a face ca toate cărțile să fie disponibile pentru cât mai mulți oameni.

Multe centre SPA și de relaxare

În Londra există foarte multe centre SPA și maseuze profesioniste precum cele de la https://pampertantric.co.uk/ care vă garantează momente de relaxare profundă. Indiferent de zona în care vă aflați în Londra, este foarte ușor să vă relaxați după o zi agitată.

55 de ursuleți pe fațada Turnului Coșarului

Turnul Coșarului, situat în City of London, este decorat cu 55 de statui ale unor ursuleți. Acești ursuleți reprezintă, de fapt, o însemnare a legii și a istoriei orașului, cu fiecare ursuleț simbolizând o companie care avea dreptul de a colecta taxe și vămuire în acest district.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile interesante pe care poate nu le știați despre Londra. Acest oraș extraordinar este plin de surprize și istorie fascinantă, așteptând să fie descoperit și explorat de vizitatorii săi. Indiferent de câte ori ați fost în Londra sau de câte ori vă veți întoarce, întotdeauna veți găsi ceva nou și fascinant de descoperit în această capitală efervescentă.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top