Stiri

4 pași spre un dormitor relaxant și perfect

Dormitorul este unul dintre cele mai importante camere din casă, unnde trebuie să investești în confort, liniște și o bună relaxare; este indicat să îl renovezi în culori calde și odinitoare, dacă se poate, să nu îți pui televizorul aici și să izolezi camera cât mai bine de zgomotul de afară și din celelalte camere. Aici este spațiul tău personal, în care trebuie să te simți cel mai bine, relaxat/ă dar să ai parte și de tot confortul necesar pentru a încheia o zi obositoare sau pentru o începe o zi plină de aventuri. Sunt câteva obiecte de mobilier și lucruri care sunt absolut necesare într-un dormitor confortabil:

  1. Aceasta este – poate –cea mai importantă, iar o investiție într-una de calitate și confortabilă își va merita toți banii pentru că somnul și odihna sunt esențiale pentru sănătatea ta. Cu cât vei dormi mai bine, vei fi mai productiv/ă, mai energic/ă și mai sănătos/asă. Nu te zgârci când alegi salteaua și nu uita ca ea trebuie curățată și întreținută periodic.
  2. Iluminatul. Este recomandat să folosești în dormitor lumina caldă, aceasta având proprietăți de calmare și de odihire a mușchilor, de asemenea, ea este blândă și relaxantă pentru ochi, de aceea este bine să o folosești în dormitor, care este dedicat odihnei.
  3. Folosește cât mai bine spațiul din dormitor, mai ales dacă dimensiunile casei/apartapentului nu îți permit să ai dressing-uri infinite. O masa de machiaj te va ajuta enorm pentru că aici îți poți depozita toate parfumurile, produsele de machiaj și astfel să îți începi ziua într-un mod organizat, plăcut și comod. Acestea sunt dotate cu scăunele confortabile și oglinzi mari, perfecte pentru orice pretențioasă. Nu va mai fi nevoie să îți ții ascunse toate produsele de machiaj prin diferite portfarduri, pitite în cine știe ce sertar. Transformă măsuța de machiaj în colțul tău personal, în care miresmele și culorile să capete o altă dimensiune.
  4. Culorile. Paleta de culori care predomină în dormitor îți afectează capacitatea de a te odihni și de a dormi mai bine; de aceea, trebuie să alegi cu atenție paleta de culori și să iei în considerare efectul psihologic al culorilor, nu doar preferințele personale. De exemplu, albastrul în combinație cu gri creează o atmosferă liniștită, dar tonurile întunecate sunt potrivite mai mult spațiilor cu multă lumină naturală. Dacă dormitorul este mai mic și nu dispune de foarte multă lumină naturală, atunci ar fi mai indicat să optezi pentru tonuri pastel în combinație cu gri și crem. Roșu, portocaliu, roz și galbenul sunt culori care încurajează activitatea și dau corpului energie, de aceea ar trebui evitate în dormitor.

Ce se poartă acum în materie de renovări? Simplitatea, dar în aceași timp și folosirea eficientă a spațiului. Fie că alegi o măsuță de machiaj pentru a-ți păstra în mod organizat produsele cosmetice, de machiaj și parfumurile, fie că schimbi paleta de culori din dormitor, important e să te simți cât mai confortabil/ă și relaxat/ă în acest “tărâm magic” al odihnei.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top