Stiri

Programul de Sărbători pentru ieșeni: concerte, târguri, artificii

Distracţia de Revelion, din faţa Palatului Culturii, ne va costa peste jumătate de milion de lei. Primăria a lansat licitaţia pentru contractarea unei firme care se va ocupa de eveniment, iar valoarea contractului a fost estimată la 530.000 lei, fără TVA.

În caietul de sarcini apar şi numele artiştilor care vor urca pe scena din faţa Palatului Culturii: Irina Rimes, Trupa No Stress, Hara şi Ovidiu Lipan Ţăndărică. Toţi artiştii menţionaţi vor avea un recital de minimum 45 minute, cu excepţia lui Ţăndărică în dreptul căruia apare un recital de minimum 15 minute.

În deschiderea concertului (ora 21:00) vor urca pe scenă tineri artişti ieşeni. În document nu sunt nominalizaţi prezentatorii, dar Primăria spune că doreşte cel puţin 2 personalităţi cu notorietate la nivel naţional. În ceea ce priveşte scenotehnica, în faţa Palatului va fi montată o scenă modulară (dimensiuni minime 13x10x8 metri), dotată cu două extensii pentru instalaţia de sunet şi video.

Scena va fi dotată cu o instalaţie de lumini şi un sistem video compus din două ecrane laterale. „Spectacolul pirotehnic: foc de artificii sincronizat pe fond muzical personalizat, cu durata de minimum 10 minute, la miezul nopţii, în amplasamentul convenit împreună cu autoritatea contractantă. Vor fi trase minimum 2.000 lovituri, iar înălţimea exploziilor pe cer trebuie să fie între 10 m şi 130 m. Intervalul şi frecvenţa lansărilor – combinaţie de 0,3 secunde până la 3 secunde“.

Municipalitatea a dat undă verde organizării mai multor evenimente dedicate Sărbătorilor de iarnă. În acest sens, primarul Mihai Chirica a semnat ieri o dispoziţie prin intermediul căreia sunt aprobate manifestările cu caracter social-cultural ce vor avea loc pe domeniul public, începând de astăzi şi până la sfârşitul anului.

În zona Lăpuşneanu – Piaţa Unirii, în perioada 15 – 23 decembrie, va avea loc acţiunea caritabilă „Împodobim împreună“. „Participanţii vor «adopta» un brad pe care îl vor împodobi cu resurse proprii şi-l vor dona către diverse instituţii sociale“, se arată în dispoziţia primarului.

În aceeaşi zonă, însă doar pentru acest sfârşit de săptămână, se va desfăşura Târgul „Tradiţii pe Uliţa Lăpuşneanu“, târg unde vor fi comercializate produse de artizanat.

Pe 14 decembrie este programat un festival folcloric intitulat „Datini şi obiceiuri de iarnă“. În cadrul acestui eveniment va avea loc şi o paradă a ansamblurilor participante pe traseul esplanada Palatul Culturii – bld. Ştefan cel Mare – Piaţa Unirii – Casa de Cultură a Studenţilor în intervalul orar 10 – 10:45. Ansamblurile folclorice vor ţine spectacole în Alexandru cel Bun (14 decembrie, orele 11 – 13, Piaţa Voievozilor), Nicolina (14 decembrie, orele 12 – 14, Parc Nicolina) şi în Tătăraşi (15 decembrie, ora 12, esplanada Oancea).

Ultimul eveniment menţionat în dispoziţia primarului este spectacolul dedicat Revelionului din 31 decembrie, cu începere de la ora 21:30. Deocamdată, municipalitatea nu a anunţat cine vor fi artiştii care vor urca pe scena ce va fi amenajată în faţa Palatului Culturii.

Sursa: Ziarul de Iasi

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top