Evenimente

400 de elevi din Iași vor participa, vineri 27 octombrie, la Ora de Educație Rutieră

Vineri 27 octombrie 2023, peste 400 de elevi ai Liceul Tehnologic “Gheorghe Asachi” și ai Școlii Gimnaziale “Carol I” din Iași, vor participa la Ora de Educație Rutieră, organizată de Asociația E.D.I.T (Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Poliția Română.

Cursurile se vor ține la  între orele 8.00-12.00, pentru elevii claselor a III-a și a IV-a, și între 9.50-11.50, pentru liceeni claselor a XI-a și a XII-a.

EDUCAȚIE RUTIERĂ, PRIM-AJUTOR ȘI TESTAREA UNUI SIMULATOR DE IMPACT

La „Ora de educație rutieră la liceu”, 150 de liceeni din clasele a X-a, XI și a XII  vor afla mai multe despre siguranța rutieră și prim ajutor, din informațiile care le vor fi puse la dispoziție de reprezentanții Poliției Române, instructorii ISU și pilotul de raliuri, Adrian Grigore, în calitate de expert al Asociației EDIT în conducere defensivă. La finalul prezentărilor, tinerii vor avea posibilitatea de a pune întebări și vor experimenta simulatorul de impact, un aparat ce imită un accident rutier frontal, produs cu viteza de 15 km/h și arată în mod direct importanța purtării centurii de siguranță. Cursul va dura aproximativ 2 ore.

COPIII ÎNVAȚĂ DESPRE SIGURANȚĂ PRIN JOCURI ȘI POVEȘTI

Pentru întâlnirea cu elevii mai mici, de învățământ primar, echipa E.D.I.T a pregătit activități speciale pentru învățarea regulilor de circulație și comportamentelor dezirabile în trafic, prin jocuri de rol sau exerciții non-formale, cum ar fi poveștile. La finalul Orei de Educație Rutieră, cei 240 de elevi ai claselor a III-a și a IV-a ai Școlii Gimnaziale “Carol I” vor avea o vizită surpriză, prin intervenția unui polițist rutier și vor putea intra în laboratorul de siguranță rutieră al Poliției Românei.

Toți elevii participanți vor primi un kit de educație pentru siguranță.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top