Stiri

5 avantaje pe care vi le ofera balustradele de sticla

Utilizate in multe cladiri, balustradele interioare si exterioare pentru scari si balcoanele ofera siguranta. Chiar daca ele pot fi proiectate din diferite materiale, balustrada de sticla a devenit extrem de populara in ultimii ani, datorita nenumaratelor sale beneficii. O balustrada de sticla fara rame este deosebit de populara in arhitectura moderna si in designul interior.

Iata  cateva din beneficiile pe care le ofera o balustrada de sticla.

  1. Sticla creeaza iluzia unui spatiu mai mare

Unul dintre principalele motive pentru care elementele de sticla sunt atat de populare, astazi, in designul interior al locuintelor este ca ele ajuta la crearea iluziei unui spatiu mai mare. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care balustrada este facuta din sticla transparenta. Iluzia unui spatiu mai mare face ca zona sa para chiar mai mare decat este intr-adevar, ceea ce nu poate fi obtinut prin utilizarea optiunilor metalice, cromate sau din fier.

Cu o balustrada de sticla pentru scari sau zone inalte, la fel ca si o usa de sticla sau o cabina de dus de sticla, va puteti bucura de o „granita” transparenta, creand o atmosfera deschisa, proaspata si mai expansiva.

  1. Sticla nu impiedica patrunderea luminii

Balustradele de sticla sunt foarte populare, deoarece au avantajul de a nu bloca patrunderea luminii intr-o cladire. Geamurile din sticla permit, de asemenea, sporirea prezentei luminii solare si ajuta o aerisire mai buna a spatiului.

Balustradele de sticla, precum cele de la ABC Ludens, instalate in linie cu ferestrele creeaza un interior foarte modern, aproape eteric, deoarece lumina naturala va patrunde libera in interiorul spatiului, spre deosebire de balustradele traditionale care blocheaza lumina.

  1. Sticla este ideala pentru interioarele moderne

Un avantaj major al instalarii balustradelor de sticla este capacitatea lor de a adauga o nota sofisticata moderna in orice cladire. De asemenea, acest lucru va va fi util atunci cand intentionati sa va vindeti casa, deoarece veti obtine o suma mai mare de bani pentru ca investitia va atrage mai multi cumparatori.

  1. Sticla este usor de curatat

Nu doar ca balustradele de sticla arata fabulos, ele sunt, de asemenea, usor de curatat. Produsele de curatare a sticlei, impreuna cu o carpa fara scame, sunt tot ce aveti nevoie pentru a va mentine balustrada ca noua si de a o sterge in doar cateva minute. Daca veti avea de-a face cu zgarieturi sau alte deteriorari, lustruirea poate restaura sticla, ceea ce reprezinta un avantaj major in comparatie cu balustradele de metal sau lemn.

  1. Balustradele din sticla sunt solide si durabile

Pe langa aspectul minunat, o balustrada de sticla este extrem de robusta. Multe persoane cred ca sticla este fragila, insa sticla este de fapt un material de constructii extrem de durabil. De fapt, sticla este mai durabila decat lemnul, care este adesea predispus la infestarea cu daunatori sau la coroziune dupa cativa ani.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top