Stiri

Cum alegem corect o pereche de cizme de cauciuc?

Pe piață există acum multe modele de cizme de damă din cauciuc, iar prețurile acestora sunt extrem de variate. Ele pornesc de la câteva zeci de lei și ajung, în medie, până la câteva sute.

La ce ne uităm când cumpărăm cizme de cauciuc?

Dacă doriți să cumpărați niște cizme de cauciuc bune pentru femei, de care să vă folosiți pe termen lung, există o serie de lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a le comanda.

Verificați întotdeauna calitatea materialului din care sunt confecționate, dacă asigură protecție împotriva apei și alunecării, nu vă orientați exclusiv după preț. Ele trebuie să fie confortabil la purtat și, de ce să nu recunoaștem, dacă nu sunt întotdeauna elegante, măcar ar trebui ca să fie nostime.

Cizmele de cauciuc bune trebuie ca să poată să fie ținute în picioare fără probleme chiar și mai multe ore în șir fără a jena la purtare. De aceea ele trebuie să fie astfel fabricate încât să nu provoace rosături, să nu fie grele și să fie suficient de înalte pentru a proteja așa cum se cuvine de apa de ploaie ce cade din nori, dar și de bălțile formate pe asfalt.

 

Siguranța împotriva alunecării este și ea extrem de importantă. Este esențial ca cizmele să aibă un profil al tălpii potrivit pentru utilizarea pe asfalt umed, dar și pe străduțele pline de noroi.

Îngrijirea cizmelor de cauciuc

Cizmele de cauciuc se pot folosi ani de-a rândul dacă aveți grijă de ele.

Tratamentul cizmelor de cauciuc este important dacă doriți să le utilizați multă vreme după achiziționare fără să vă udați degetele de la picioare. Acest lucru este valabil și pentru cizmele scumpe, dar și pentru acelea ieftine.

Asigurați-vă că cizmele de cauciuc sunt mereu curate. E cel mai important lucru. Nu aruncați pur și simplu într-un colț încălțămintea de cauciuc murdară.

Îndepărtați noroiul și murdăria de pe ele prin spălare cu o cârpă sau un burete moale, care să nu le zgâriați, de-abia apoi așezați-le cu grijă într-un colț al holului sau într-un dulap special pentru încălțăminte, dacă doriți să vă folosiți de ele chiar și după un an sau doi, la fel ca în prima zi.

Nu ștergeți și nu uscați cizmele de cauciuc lângă un radiator ori șemineu, puneți-le pentru asta într-un loc aerisit, pentru că ele se vor usca mai rapid decât o pereche de cizme obișnuite.

Întrețineți-le prin ungere cu ulei sau produse pe bază de silicon. Uleiul de gătit obișnuit poate fi utilizat ca alternativă la produsele de îngrijire a producătorilor de încălțăminte, spun unii utilizatori, dar nu vă bazați neapărat pe asta.

Chiar nu merită să cumpărați cizme de cauciuc de damă din categoria chinezării, care după o singură folosire sunt bune de aruncat, deoarece s-au și stricat.

În magazinele de pe net o să găsiți atât cizme de cauciuc uni, clasice, cât și unele cu imprimeuri vesele, care vă vor face ca să zâmbiți larg când le veți încălța, indiferent cât de urâtă este vremea de afară. Deci nu le evitați și cumpărați-le cu încredere.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top