Stiri

5 cadouri de ”casă nouă” mereu la modă și apreciate

Moda cu cadourile de casă nouă nu există de ieri, de aici, ci încă din perioada Evului Mediu, când tinerii căsătoriți sau familiile care-și stabileau un nou cămin erau vizitate de rude sau prieteni. Aceștia nu veneau cu mâna goală, ci cu diverse produse sau obiecte trebuincioase în noua locuință. Iată cum lucrurile frumoase și pozitive supraviețuiesc trecerii timpului și sunt luate drept model de către generațiile actuale. Modernitatea nu a distrus acest obicei străvechi, ci doar și-a pus amprenta asupra cadourilor oferite. Intențiile au rămas aceleași, cu gânduri bune și urări de prosperitate pentru casa nouă și oamenii care o însuflețesc.

Iată 5 idei de daruri potrivite 

În primul rând, când alegi un cadou de casă nouă trebuie să te ghidezi atât după relația pe care o ai cu gazdele, cât și după vârsta acestora. Dacă e vorba despre membrii ai familiei sau prieteni foarte apropiați, atunci cadourile pot face parte dintr-un registru mai cald, mai personal. Dacă primești invitația de la colegi de serviciu, atunci sunt potrivite darurile ceva mai formale, cu aer mai serios.

Printre cele mai des întâlnite cadouri oferite se numără:

  1.       Electrocasnicele mici – își găsesc utilitatea în orice locuință

În fiecare casă sunt mai mult decât binevenite electrocasnicele mici. Menite să-ți facă viața mai ușoară, toasterele, cafetierele, roboții de bucătărie, mașinile de călcat, aspiratoarele, etc. sunt potrivite și pentru a fi dăruie. O recomandare este o stație de călcat de calitate – care ar putea fi un dar excelent pentru un  prieten apropiat – ar fi cea profesională cu jet de aer puternic pentru îndepărtarea foarte rapidă a cutelor. Iată genul de cadoul utra util și super durabil de care poate beneficia întreaga familie.

  1.       Tablourile personalizate sau ramele foto cu amintiri neprețuite

Acestea fac parte din categoria cadourilor cu mult suflet. Poți apela la un artist care să facă special pentru gazde, un portret sub formă de caricatură sau, de ce nu, chiar unul ‘serios’. De asemenea, poți strânge într-un album foto sau în rame deosebite, fotografii dragi pe care le-ai făcut de-a lungul timpului. Astfel de daruri sunt foarte apreciate și puse, de obicei, la vedere în living.

  1.       Vouchere de cumpărături de la diverse magazine

Dacă nu cunoști foarte bine preferințele gazdelor, cel mai bine este să le oferi vouchere de cumpărături pentru ca acestea să-și aleagă singure ceea ce le lipsește din locuință sau ceva ce își doresc de multă vreme.

  1.       Daruri simbolice, cu semnificații aparte

De obicei, într-o locuință nouă se merge și cu sare (simbol de prosperitate), miere sau zahăr (simbolul armoniei), pâine coaptă în casă (pentru bunăstare), obiecte din lemn (simbolizează căldura și stabilitatea). Vrei să afli mai multe despre simbolistica acestor ingrediente care se regăsesc în fiecare casă? Atunci parcurge acest articol care are în centrul său povestea magică a sării.

  1.       Decorațiuni pe care le poți realiza chiar tu

În cazul în care ai un buget limitat, dar îți dorești să oferi un dar original, creat chiar de tine, pe YouTube găsești o mulțime de tutoriale pentru a crea, cu resurse limitate, cele mai frumoase decorațiuni. Trebuie doar să știi ce să cauți.

 

Nu uita că și florile pot fi un cadou extraordinar, mai ales cele în ghivece din ceramică, frumos pictate sau decorate. Plantele, în general, sunt simbolul sincer al armoniei și înțelegerii din sânul familiei, resursă inepuizabilă de frumusețe și delicatețe plăcută privirii.

 

Sursă foto: freepik.com

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top