Stiri

5 categorii de produse de birotică și papetărie utile pentru biroul tău

Fie că vorbim de biroul de acasă, fie de cel de la serviciu, produsele de birotică și papetărie te ajută să fii o persoană organizată și productivă. Deși pare greu de crezut, având în vedere era digitală în care trăim, ele rămân indispensabile. Prin urmare, descoperă cele 5 categorii de produse utile pentru biroul tău. 

  1. Tavă pentru documente și alte organizatoare

Pentru o mai bună eficiență și organizare la birou, o tavă de documente rămâne un produs foarte util. Ea asigură un cadru de organizare și depozitare a documentelor, respectiv te ajută să ai un birou mai puțin încărcat.  

Tăvile pot fi de mai multe tipuri, în funcție de nevoi și preferințe. Altfel, poți alege diferite suporturi de documente cu sau fără sertare, în diferite culori și materiale. În funcție de numărul de documente cu care lucrezi, ele pot fi suprapuse în plan vertical. În afara tăvilor pentru documente, poți avea în vedere bibliorafturi, indecși sau dosare. 

  1. Agendă, blocnotes și alte produse din hârtie

Chiar dacă suntem în era internetului și a aplicațiilor mobile, produsele din hârtie sunt folosite în continuare, atât la biroul de acasă, cât și la biroul de la muncă. Prin urmare, un top hartie copiator imprimanta este indispensabil și poate fi folosit nu doar pentru imprimare, ci și ca stoc de hârtie pentru ciorne sau documente scrise de mână. 

 

Un alt produs util, este o agendă în care să-ți notezi rapid lucrurile importante. Poate fi datată sau nedatată. Nu în ultimul rând, un blocnotes este și el foarte practic, fiind o modalitate rapidă pentru a-ți nota și reaminti activitățile importante pe care le ai de făcut.

  1. Instrumente de scriere și evidențiere

Există o varietate de instrumente de scriere și de evidențiere. Așadar, în funcție de activitatea profesională sau pasiunile pe care le ai, poți opta pentru ce ai nevoie. 

De pe un birou, nu trebuie să lipsească pixurile sau creioanele, iar un set de carioci profesionale pot fi și ele utile. De asemenea, pe lângă instrumentele de scriere, poți avea nevoie și de instrumente pentru corectat, așa cum sunt fluidele sau benzile corectoare. Dacă lucrezi cu documente, cărți sau prezentări printate, un textmarker cu vârf lat este ideal pentru a evidenția sau sublinia fragmentele importante de text.

  1. Capsator, perforator și alte accesorii de birou 

Tot la nivel de organizare, se regăsesc și accesorii precum capsatorul sau perforatorul. Pentru un număr ridicat de foi, pe care vrei să le capsezi sau perforezi, alege produse profesionale. De exemplu, există capsatoare sau perforatoare profesionale electrice. Ele îți ușurează munca și sunt recomandate dacă lucrezi mult și constant cu documente. Așadar, evaluează-ți necesitățile și cumpără produsele potrivite. 

Totodată, benzile adezive sau scotch-ul pentru hârtie sunt necesare, mai ales dacă trimiți frecvent colete. 

  1. Sisteme de afișare 

Cu toate că sisteme de afișare par, la prima vedere, soluții pentru săli de ședință sau birouri medii și mari, ele pot fi oricând soluții practice de comunicare. Este important să alegi tipul potrivit de sistem, dimensiunea, precum și modul de amplasare și utilizare. Astfel:

  • Panourile de plută sunt recomandate pentru fixarea documentelor și fotografiilor. Pentru fixare se utilizează pioneze cu mâner. Un astfel de panou este un sistem de afișare atractiv și versatil. 
  • Flipchart-urile sunt potrivite pentru prezentări, crearea de planuri și grafice. Vin în mai multe dimensiuni de hârtie, iar pentru eficiență sporită va trebui să ai în vedere markere dedicate. 
  • Un planner magnetic este ideal dacă ești o persoană minuțioasă, respectiv lucrezi cu multe detalii și planificări. Poți opta pentru un model inscripționat cu zilele săptămânii, de exemplu. 

În concluzie, așa cum deja ai observat, produsele de birotică și papetărie sunt utile și contribuie la desfășurarea optimă a activităților de la birou. Alege-le pe cele care se potrivesc cu preferințele și domeniul tău de activitate.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top