Stiri

5 metode de a folosi uleiul de măsline în afara gătitului

Consumul de ulei de măsline are multe beneficii asupra sănătății atunci când îl folosești la gătit, în special dacă folosești ulei masline extravirgin . Datorită proprietăților sale el poate fi utilizat pentru mult mai multe lucruri, făcându-l chiar a fi un element practic pentru casa, familia ta sau uz cosmetic.  

Iată alte 8 moduri în care poți folosi uleiul de măsline.

  1. Hidratează mobila de lemn și pielea.

Uleiul de măsine nu hidratează doar pielea sau părul ci poate fi folosit și pentru mobila din lemn sau de piele care necesită îngrijire. Aplică un strar subțire de ulei pe o lavetă și șterge mobila chiar și în acele locuri unde are mici zgarieturi. Excesul se îndepărteză cu o cârpă moale și uscoată iar mobila va rămâne hidratată și strălucitoare.  

  1. Elimină etichetele lipicioase. 

Procesul de dezlipire a unei etichete lipicioase de pe borcane sau porțelanuri poate fi destul de complicat. Fie că este un produs nou sau vrei pur și simplu să refolosești un borcan mai vechi, însă fără etichetă, te poți folosi de uleiul de măsline în curățarea acesteia. Pune puțin ulei de măsline pe adezivul rămas pe borcan și curăță cu un burete umed. Acesta îl va face să alunece mult mai ușor decât apa. 

3.Curăță vopseaua de pe piele

Folosește-te de uleiul de măsline inclusiv pentru a îndepărta vopseaua de pictură de pe mâini într-un mod natural. Pentru a nu-ți pune mâinile în pericol și a folosi substanțe chimice, alege să îți cureți mâinile într-un mod mai puțin dur. Acesta te va ajuta și la hidratarea pielii mâinilor. Tot ce trebuie să faci este să pui ulei de măsline pe urmele de vopsea de pe mâini și să aștepți 5 minute. Ulterior clătești cu apă și vei avea mâini curate în mod natural și hidratate. 

4.Curăța și previne rugina

Dacă ai obiecte ruginite sau altele pe care ai vrea să le projezi de rugină tot ce trebuie să faci este să te folosești de uleiul de măsline. Pune un strat subțire de ulei pe lucrurile ruginite precum sculele de grădină pentru a face curățarea mai ușoară. În acest caz poți aplica ulei chiar și pe mânerele de lemn pentru a âmpiedica crăparea lor. 

Pentru a preveni ruginirea, spre exemplu a lamei de ras, aplică puțin ulei de măsline după utilizare. 

  1. Poate fi utilizat pe post de candelă

Dacă ai nevoie de o lumânare sau ai omis să cumperi, te poți folosi de ulei de măsline pentru a crea o candelă foarte rapid. Indiferent că ai rămas fără curent sau îți dorești să aprinzi o lumânare tot ce ai nevoie este un vas sau în care să pui uleiul, sau poți utliza chiar și recipientul gol al unei lumânări,  un șnur de bumbac și un dop de plută cu capac metalic.  O singură lingură de ulei este suficientă ca acestă candelă să ardă câteva ore. 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top