Stiri

5 motive care te conving să te muți cu jobul în capitală

Există câteva orașe de la noi din țară care au început să se dezvolte din ce în ce mai mult. Însă, capitala București rămâne una dintre zonele cu cel mai mult potențial, indiferent că e vorba de imobiliare, birouri, facultăți sau timp liber. Tocmai din acest motiv, unele persoane pot lua în calcul schimbarea jobului sau chiar relocarea pe un post din capitală.

 

Deși acest lucru înseamnă că Bucureștiul devine un oraș aglomerat, în același timp, există numeroase proiecte în derulare care au scopul de a crește nivelul de confort. Dacă și tu te gândești la o mutare, dar încă nu ai luat o decizie finală, iată câteva aspecte de care să ții cont.

Oferte de muncă și salarii pe măsură

Când vine vorba de oferta locurilor de muncă, Bucureștiul are una dintre cele mai variate piețe. De la IT și medicină, până la domeniul Horeca și transport. Multe companii multinaționale aleg să își deschidă sedii în capitală și tot aici există numeroase clădiri de birouri moderne și creative. În funcție de compania la care lucrezi, poți opta pentru relocare.

 

Totodata, dacă te gândești la o reconversie profesională, poți accesa tot felul de cursuri de instruire și calificare. Îți poți găsi apoi ușor de muncă. Bineînțeles că există și varianta de a găsi un job similar cu cel pe care îl ai la moment actual. Un mare avantaj este faptul că salariile sunt pe măsură.

Ansambluri rezidențiale moderne

Dacă există un domeniu care este în continuă dezvoltare în capitală, acela este cel al imobiliarelor. În numeroase zone se construiesc ansambluri rezidențiale moderne, cu numeroase facilități și dotări, precum spații verzi, piscine, restaurante, școli și grădinițe, săli de fitness și parcări subterane.

 

Toate aceste proiecte noi sunt gândite astfel încât tu să te bucuri de un grad ridicat de confort și un stil de viață calitativ, așa cum este ansamblul rezidențial One Lake Club. De exemplu, pompele de căldură geotermale folosite aici nu produc dioxid și monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de seră. Dacă îți dorești să te afli și în apropiere de centrul orașului, atunci poți lua în considerare ansamblul One Cotroceni Park, proiectat sub abordarea holistică Live/Work/Play. Dezvoltarea One Cotroceni Park este cea mai mare dezvoltare de regenerare urbană din centrul Bucureștiului.

Evenimente de tot soiul

Bucureștiul este unul dintre orașele unde au loc cele mai multe evenimente culturale. Vorbim de proiecții de film, festivaluri, concerte, expoziții permanente și temporare ale muzeelor, precum și expoziții de artă sau spectacole de teatru. De asemenea, în capitală au loc și festivaluri de fast-food și tot felul de evenimente de entertainment.

 

Divertismentul cultural și evenimentele sociale reprezintă un alt avantaj al traiului în București. Te poți relaxa împreună cu prietenii și colegii de muncă, te poți distra, poți mânca bine și poți dansa până dimineața. Oportunitățile de a petrece timpul liber așa cum vrei tu sunt numeroase.

Ieșiri în afara Bucureștiului

Nu doar orașul în sine este ofertant, ci și zonele din proximitatea Bucureștiului. Poți merge să te bucuri de o zi în aer liber la Domeniul Știrbey sau parcul Comana. Dacă ai poftă de aventură, atunci poți merge la Edenland Park. Iar pentru relaxare și piscină există Therme.

 

De asemenea, sunt și multe alte oportunități pentru copii, precum muzee, parcuri, festivaluri, parcuri acvatice sau parcuri de edutainment. Atât copiii, cât și adulții au parte de distracție și relaxare și pot să aleagă dintre numeroase opțiuni.

Restaurante pentru toate gusturile

Pe lângă evenimente culturale și distracție, în București găsești tot felul de restaurante. Indiferent ce mâncare preferi, cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău. De la mâncare asiatică, vietnameză sau americană, până la cea mexicană sau indiană.

 

Așadar, Bucureștiul este un oraș plin de oportunități. Locuințele noi și moderne, dotate cu ultimele tehnologii și numeroase facilități, evenimentele de tot felul, oferta variată de joburi și salariile peste medie sunt doar câteva dintre motivele care te pot convinge să te muți în București.

 

Sursă foto: shutterstock

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top