Stiri

Sfaturi pentru vacanță – 4 sfaturi pentru depozitarea bagajelor în mașină

Călătoriile de vacanță sunt momente de relaxare și odihnă activă, dar pregătirea lor presupune o anumită logistică, absolut necesară unui sejur reușit. Dacă te-ai hotărât să folosești mașina pentru deplasarea în concediu, pe lângă pregătirea acesteia pentru drum lung, va trebui să te asiguri că bagajele sunt aranjate în portbagaj într-un mod practic și eficient.

 

În rândurile care urmează, îți oferim patru idei practice și inteligente pentru stocarea bagajelor în mașină, astfel încât să te poți bucura de confort la fiecare kilometru al călătoriei tale. 

  • Folosește un portbagaj exterior

Este un accesoriu practic și versatil care poate fi montat pe plafonul mașinii, permițându-ți să transporți bagaje suplimentare fără a compromite spațiul pentru pasageri. Tot ceea ce ai de făcut este să achiziționezi câteva bare transversale auto și cutia propriu-zisă și să le montezi.

 

Portbagajul exterior oferă și protecție suplimentară pentru bagaje împotriva intemperiilor. Majoritatea modelelor sunt rezistente la apă și la condiții meteorologice extreme, așa că lucrurile tale vor fi în siguranță chiar și pe timpul ploii sau al zăpezii. Pe lângă beneficiile practice, portbagajul exterior poate transforma și aspectul mașinii, conferindu-i un aer sportiv, elegant. Cu opțiuni disponibile într-o gamă largă de culori și modele, poți alege unul care să se potrivească automobilului tău. 

  • Pregătește spațiul de depozitare al mașinii

Pentru început, scoate din portbagaj tot ceea ce nu e necesar să iei cu tine, curăță bine spațiul și, în cazul în care nu ai deja, cumpără câteva tăvițe de portbagaj de la auto magazinul local, care îți vor proteja interiorul de murdărie.

 

Împarte bagajele în categorii: haine, încălțăminte, articole de toaletă, echipamente sportive etc. Pune valizele mai grele și mai voluminoase în partea de jos a portbagajului, iar cele mai ușoare și mai fragile în partea de sus. Acoperă obiectele fragile cu haine sau alte materiale moi pentru a le proteja în timpul călătoriei. Folosește colțurile și marginile portbagajului pentru a așeza obiectele mai mici și mai puțin voluminoase, cum ar fi umbrelele sau jucăriile copiilor. Asigură-te că gențile sunt bine fixate, pentru a evita mișcarea sau căderea lor în timpul călătoriei. Utilizează curele de bagaje sau alte accesorii de fixare, pentru a preveni eventualele căderi sau lovituri.

  • Folosește spațiile neconvenționale din mașină

Dacă nu călătorești cu un număr mare de pasageri, poți rabata unul sau ambele scaune din spate pentru a crea mai mult spațiu pentru bagaje. Acest lucru este util în special pentru obiectele lungi sau voluminoase, cum ar fi echipamentul de camping.

 

Multe mașini sunt prevăzute cu spații sub scaunele din față sau din spate, care pot fi folosite pentru a depozita obiecte mici sau articole de uz personal. Ca să menții ordinea și să profiți cât mai mult de fiecare spațiu disponibil, folosește pungi și organizatoare pentru a grupa și a organiza obiectele în mașină. Astfel, ai să poți accesa mai ușor lucrurile de care ai nevoie în timpul călătoriei și vei evita dezordinea și confuzia.

  • Așază deasupra bagajele pe care le vei folosi primele

Înainte de a începe să împachetezi, fă o listă a obiectelor de care vei avea nevoie în primele zile ale călătoriei. Acestea ar putea include haine de schimb, articole de toaletă, medicamente sau alte obiecte de uz personal. Pune-le în partea de sus a portbagajului sau într-un loc ușor de accesat.

 

Pentru a face accesul mai ușor la obiectele esențiale, împachetează-le în pungi sau saci de voiaj și așază-le deasupra celorlalte genți. Astfel, vei putea să le scoți rapid din portbagaj, fără a fi nevoie să deranjezi restul valizelor mai grele și mai voluminoase.

 

O pregătire atentă și o strategie inteligentă pentru depozitarea bagajelor în mașină pot transforma orice călătorie într-o experiență confortabilă și fără griji. Indiferent dacă optezi pentru portbagajul exterior, pentru organizarea spațiilor neconvenționale sau pentru prioritizarea obiectelor esențiale, cheia este să găsești soluțiile care să se potrivească perfect mașinii, nevoilor și tipului de călătorie.

 

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top