Stiri

5 sfaturi pentru amenajarea livingului visurilor tale

Deoarece livingul reprezintă adesea inima întregii tale case, amenajarea acestuia necesită o atenție deosebită. Cu toate acestea, decorarea corectă a unui living ce trebuie să fie atât practic și durabil, cât și spațiu de convivialitate și confort, nu este o sarcină ușoară. 

De la culorile la modă, până la cumpărături de mobilier, iată câteva elemente cheie de respectat:

  1. Iluminarea adecvată

Poate unul dintre cele mai relevante aspecte atunci când vine vorba de amenajarea unui living. Tipul de iluminare folosit poate avea un impact semnificativ în perceperea camerei, astfel, o iluminare indirectă poate oferi un efect vizual extins. Poți folosi fie lumini de perete, LED sau să le încorporezi în rafturile mobilierului ales. De asemenea, o altă variantă poate fi achiziționarea unei lămpi de podea. Pe lângă faptul că aceasta conferă spațiul ideal pentru lectură, iluminând doar o parte a camerei, va da impresia vizuală a unui living mult mai mare.

  1. Optează pentru culorile potrivite

Alege o paletă de culori care te reprezintă. Fie că este vorba de nuanțe mai închise, ce pot oferi ideea de intimitate sau mai deschise, ce pot crea senzația unui spațiu mult mai mare, această alegere îți aparține în totalitate. Cu toate acestea, pereții colorați revin în tendințele actuale. Printre cele mai preferate se află verdele pădure, maro sau albastru închis. Aceste culori sunt adesea folosite pentru a renaște anumite spații ale livingului, pe un perete despărțitor sau în spatele unei canapele sau a unei biblioteci. 

  1. Investește în mobilă de calitate

Mobilierul este unul dintre cele mai importante aspecte pentru a te bucura de un astfel de spațiu de relaxare. Desigur, când vine vorba de stilul acestuia, gusturile pot varia în funcție de preferințele personale. Pentru a aduce o notă de eleganță și durabilitate livingului visurilor tale, optează pentru mobila pentru living din lemn masiv – acest tip de mobilier este versatil și se potrivește cu ușurință oricărui stil decorativ, menținând totodată o notă discretă și naturală. În plus față de a fi un element estetic de excepție, acesta este o investiție pe termen lung. Pe mobilasimex.ro ai ocazia să descoperi piese de mobilier cu o notă distinctivă, regală, realizate cu atenție și pasiune în propria fabrică. Cu un control total asupra procesului de producție, fiecare piesă poartă amprenta unui standard ridicat de calitate și autenticitate în rândul mobilierului din lemn masiv.

  1. Evită supraaglomerarea camerei

Deși poate fi tentant să adaugi cât mai multe obiecte decorative, un anumit minimalism este esențial în amenajarea cu succes a livingului tău. Acest lucru se aplică atât camerei în sine, cât și pereților, ce nu trebuie încărcați cu numeroase tablouri, oglinzi sau diverse elemente decorative. Astfel vei crea senzația unei camere mult mai mari și mai aerisite.

  1. Minimizarea spațiului de stocare

Rafturile înalte sunt recomandate drept principale spații de depozitare în momentul alegerii designului livingului tău. Acestea oferă imaginea unei camere ordonate și cu bun gust. O idee practică poate fi așezarea unui raft pe peretele lateral al ușii, astfel încât să nu fie primul obiect observat când intri în cameră.

Îndrăznește să-ți amenajezi livingul precum un profesionist, găsind echilibrul ideal între confort, caracter practic și durabilitate!

Sursă foto : pexels.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top