Stiri

5 Sfaturi Practice Pentru Purtarea Unei Rochii

Atunci când alegi să porți un articol vestimentar, îl alegi pentru că îți oferă posibilitatea de a te simți bine sau de a arăta bine? Mulți aleg piesele vestimentare pentru că le pasă de ceea ce zic cei din jurul lor, alții pentru că doresc să se simtă bine în ceea ce poartă, dar există și cei care reușesc să îmbine cele două aspecte în mod armonios, iar în acest fel, ținutele lor devin perfecte atunci când este vorba de potrivire.

Dacă vrei să afli cum poți alege o rochie și cum o poți purta astfel încât să arăți bine și să te simți, în același timp, bine în ea, atunci poți consulta cele cinci sfaturi practice din acest articol.

Alege rochia potrivită pentru înălțimea ta

Atunci când alegi rochia care să ți se potrivească perfect, trebuie să ții cont de înălțimea pe care o ai. Dimensiunea rochiei trebuie să fie adaptată în primul rând la înălțimea purtătoarei sale. Așadar, înainte de a alege rochia, cunoaște-ți înălțimea, apoi ține cont de acest aspect pentru a alege dimensiunea potrivită.

Acest aspect este util mai ales atunci când alegi să îți cumperi rochiile online și nu ai ocazia de a le proba. Cu siguranță nu vei vrea să ai parte de nemulțumiri sau frustrări atunci când primești comanda, așa că mai bine alegi o rochie care să ți se potrivească perfect din acest punct de vedere.

Când rochia este prea scurtă…

Mai ales dacă ești o persoană înaltă aflată în căutarea unei rochii casual pe care să o poarte cu plăcere în ocaziile zilnice trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale. E adevărat că rochia va părea scurtă atunci când tu ești foarte înaltă, însă poți rezolva acest lucru. Cum? Fă combinații inedite, fii creativă și poți obține ținuta perfectă…chiar dacă este o ținută nebunească, ieșită din tipare, aceasta te poate reprezenta suficient de bine și poate chiar merită aleasă.

Adaugă o pereche de blugi pe dedesubt și o jachetă denim deasupra și îți vei putea transforma pe loc rochia într-o cămașă lungă, potrivită pentru ocaziile de zi cu zi. Poți alege pentru o rochie prea scurtă și o pereche de colanți, una de jambiere groase sau una de pantaloni, iar aceasta va fi reinventată într-un articol vestimentar care dă tonul ținutei tale. Este destul de simplu de obținut o ținută cu efect, și fără a avea articole vestimentare speciale – nu trebuie decât să reinventezi clasicul.

Dacă decolteul este prea adânc…

În cazul în care rochia pe care o porți este prea decoltată, ai soluția potrivită de a face din ținuta ta una pe cât de elegantă, pe atât de frumoasă. O cămașă bine aleasă pe care să o asortezi cu rochia decoltată va face din ținuta ta nu numai una modestă, dar și o ținută care arată bine și poate fi purtată la diverse ocazii. De asemenea, îți poți accesoriza ținuta cu o eșarfă pentru a face posibilă și purtarea unei rochii cu un decolteu prea adânc.

Adaugă accesoriile potrivite

O rochie fără accesoriile potrivite este o simplă rochie. Dar dacă știi cum să alegi accesoriile și ce combinații să faci pentru ca acestea să arate bine, îți poți transforma ținuta într-una de excepție. O jachetă de blugi, o eșarfă purtată în jurul taliei, o pălărie sau orice alt accesoriu te poate ajuta să îi oferi ținutei tale o notă distinctă, surprinzătoare chiar.

Dacă ești adepta unui stil minimalist, alege accesorii care au pur și simplu menirea de a adăuga un plus de eleganță ținutei tale, fără a trece totuși în extrema complexității. Pur și simplu transformă-ți ținuta cu ajutorul unor accesorii simple, care te vor ajuta să ieși din anonimat.

Poți purta o rochie fără bretele și la ținute casual?

Nu numai că poți să alegi o rochie fără bretele pentru ținutele tale casual, dar cu ajutorul acestei piese vestimentare vei reuși să obții acea ținută perfectă la care ai visat. O astfel de rochie poate fi pe cât de elegantă, de deosebită, pe atât de lejeră, de confortabilă. O rochie fără bretele te va ajuta să îți completezi ținuta și în zilele călduroase de vară, și în zilele mai reci de toamnă, contează doar modul în care vei reuși să o porți, să o accesorizezi.

Rochia rămâne, fără îndoială, piesa vestimentară perfectă pentru orice ocazie. Cu o rochie casual vei face față oricărei provocări zilnice, iar o rochie elegantă îți va fi prieten de nădejde în ocaziile speciale, însă nu uita că este important să faci întotdeauna alegerile potrivite. Alege rochia care te reprezintă și personalizează-ți ținutele după bunul plac, astfel încât să te simți bine în ceea ce porți, nu numai să fii la modă.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top