Stiri

Descoperă secretul unei afaceri de succes, factorul care determină orice client sau angajat să te aleagă sau nu!

Ai o afacere? Intri în contact direct cu clienții sau angajații? Atunci ai mare nevoie de o firmă de curățenie care să te ajute în menținerea aspectului impecabil.

Cum influențează gradul de curățenie retența de angajați?
În primul rând, nimeni nu vrea să lucreze într-o clădire de birouri cu o bucătărie insalubră, în care chiuveta stă plină de vase murdare iar coșul de gunoi este mereu plin.

Mai mult, la nivelul clădirilor de birouri, abandonarea alimentelor în frigidere provoacă neplăceri dar și repulsie, în momentul în care acestea ajung să-și depășească termenul de valabilitate.

Oamenii vorbesc mereu despre cum le-a fost ziua care abia s-a încheiat, și cu siguranță nu vor omite detalii despre condițiile de la locul de muncă, mai ales dacă le-au fost create neplăceri atunci când au dorit să-și pună pachețelul de acasă în frigider, dar nu au mai găsit loc deoarece era necurățat și plin cu alimente expirate de care nu s-a ocupat nimeni să le arunce.

Modul în care nivelul de curățenie îți aduce sau îți alungă din clienți
Primul gând care ne vine în minte este domeniul HoReCa, acolo unde o curățenie impecabilă este absolut indispensabilă pentru a putea desfășura activitatea. Instuțiile statului participă constant la controale destul de exigente, iar depistarea unor nereguli care la prima vedere pot părea insignifiante, poate atrage după sine închiderea afacerii.

Apoi, chiar și o afacere de tipul unui magazin de comercializare a pieselor auto îți poate dezgusta instant clienți dacă aceștia sesizează mirosuri neplăcute venind din spatele tejghelei, sau observă în spațiul de expunere resturi alimentare precum ambalaje, cotoare de mere, produse de patiserie cu miros intens, etc.

O altă situație des întâlnită este atunci când clienții observă ambalaje goale stivuite neglijent zile la rând, fără a fi aruncate. Acest lucru transmite neglijență și faptul că angajații ar putea fi depășiți de situație, cazuri care nu atrag vreodată o părere bună, mai ales acum, când trăim în epoca Internetului, acolo unde o recenzie proastă însoțită de imagini poate destabiliza serios fluxul de clienți și retenția de angajați.

În încheiere, mai prezentăm un caz la fel de elocvent precum cele mai de sus: deții un hotel, iar recepționera, pe lângă toate atribuțiile se ocupă și de curățenie. Oricât de organizată și bine intenționată ar fi, angajata nu va putea curăța în profunzime mochetele sau suprafețele plane și lucioase, precum gresia, faianța, mozaicul, etc, caz care va atrage după sine reproșuri din partea oaspeților.

Așadar, calitatea curățeniei spune multe despre angajator sau furnizorul de produse sau servicii.  Prin urmare, atunci când ai nevoie de servicii curățenie, mai ales dacă ai sediul în Capitală, apelează cu mare încredere la o firmă curățenie București.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top