Stiri

50 de statii de “Bike Sharing” cu sistem inteligent la Iasi

La Iasi se deschid 50 de statii de bike-sharing asistat prin GPS ce poate fi accesat printr-o aplicatie de pe telefonul mobil. Sistemul este unul de inchiriere a bicicletei este unul foarte simplu, se ia bicicleta si se foloseste cat este necesar si se lasa in una din cele 50 de statii.

Proiectul este realizat in colaborare dintre Primaria Iasi si firma Atelierele Pegas, existand 150 de biciclete disponibile pentru ieseni si 50 de parcari special amenajate.

Identificarea locaţiei unei biciclete disponibile, rezervarea bicicletei, funcţia de autolock, plata prin intermediul telefonului, GPS tracking sau senzor de mişcare sunt atri­butele specifice ale acestui device“, se arată într-un document-suport al unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării, miercuri, Con­siliului Local.

Costul inchirierii bicicletei este de 1,9 lei pentru 30 de minute. Sistemul anti-furt al unei biciclete va putea fi dezactivat prin scanarea cu telefonul a unui cod QR. Se va mai face si o retinere de 69 lei ca garantie pentru eventuale stricaciuni, depozit ce va fi restuit la cerere prin dezabonare de la sistem. Plata se va face automat pentru ca aplicatiei i se ataseaza un card bancar si plata va fi facuta instant.

Repre­zentanţii firmei au mai precizat că sistemul propus la Iaşi si din Bucureşti este încă în faza de pregătire în oraşele mari din Europa.

Descarca aplicatia Ape Rider din App Store sau Android Store pentru a gasi bicicletele disponibile din orasul tau.

Membrii noi se pot inscrie prin intermediul aplicatiei. Revenim in scurt timp cu mai multe informatii dar si cu harta celor 50 de statii de unde puteti lua sau lasa bicicletele.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top