Stiri

6 Rute noi din Iasi cu Wizz Air si adauga o noua aeronava pe Aeroportul Iasi

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România și una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa, urmând recentul anunț privind dezvoltarea bazei sale din București, a anunțat astăzi extinderea suplimentară a operațiunilor sale din România, alocând o aeronavă nouă la Iași și adăugând șase noi rute rețelei locale în continuă creștere.

Noua aeronavă Airbus A320 se va alătura flotei din Iași în august 2020 odată cu lansarea celor șase rute noi către Barcelona, ​​Bari, Berlin Schönefeld, Londra Southend, Torino și Verona, precum și cu creșterea frecvențelor către Roma Ciampino, Bologna, Charleroi Bruxelles și Tel Aviv. Biletele către aceste destinații mult așteptate pot fi deja achiziționate de pe wizzair.com sau prin aplicația de mobil cu prețuri ce pornesc de la doar 119 RON*.

WIZZ își extinde continuu rețeaua din România și creează tot mai multe oportunități de călătorie cu cea mai verde flotă din Europa**; WIZZ a anunțat deja 13 noi rute în acest an care conectează România cu restul Europei și nu numai.

Angajamentul Wizz Air față de clienții români este subliniat și de creșterea puternică și pe celelalte nouă aeroporturi românești. Cu o rețea de 140 de rute din România, WIZZ va avea la vânzare aproape 11 milioane de locuri pe zborurile sale din România în 2020, ceea ce reprezintă o creștere cu 10% de la an la an. Operațiunile WIZZ din țara noastră nu oferă doar acces la cele mai mici tarife între România și restul Europei, ci stimulează și piața locală a locurilor de muncă din sectoarele aviației și turismului, sprijinind mai mult de 8.000 de locuri de muncă*** în acest an în industriile asociate din toată țara.

Stephen Jones, Wizz Air Hungary’s managing director declară:Sunt încântat că la doar două săptămâni de la anunțarea extinderii bazei din București putem aduce pasagerilor noștri din România alte vești bune. Cele mai noi rute vor conecta aeroportul din Iași cu șase minunate orașe europene, iar alocarea celei de-a treia aeronave ultra-moderne Airbus A320 va aduce la  creșteri de frecvențe pe patru dintre cele mai populare servicii ale noastre către Bologna, Bruxelles, Roma și Tel Aviv. Echipa WIZZ așteaptă cu nerăbdare să primească la bordul aeronavelor sale călători frecvenți, cât și pe cei care aleg să zboare pentru prima dată. Și pentru cei care doresc să-și transforme pasiunea pentru călătorii într-o carieră, am fi încântați să-i întâlnim la sesiunile de recrutare pentru echipajelor de cabină Wizz Air.”

Cătălin Bulgariu – Directorul General al Aeroportului Internațional Iași, a declarat, la rândul său: Evenimentul de astăzi este dovada clară a parteneriatului corect și propice dintre Aeroportul Iași și compania aeriană Wizz Air. Aducerea celei de-a treia aeronave a Wizz Air în baza noastră și operarea a șase noi destinații de către această companie, două dintre acestea nemaifiind operate niciodată de la Iași, cum sunt Berlinul și Bari, arată că aeroportul se află într-o continuă dezvoltare și că este un partener stabil și de încredere. Dezvoltarea și consolidarea poziției Aeroportului Iași în rândul aeroporturilor din țară sunt confirmate și de faptul că, la finalul lunii septembrie, aerogara noastră a fost tranzitată de pasagerul cu numărul 1 milion, cu o lună mai devreme decât anul trecut. Mai mult, și compania Wizz Air a înregistrat pasagerul cu numărul 1 milion pe o cursă operată de la Iași. Prioritatea noastră este de a veni în întâmpinarea cerințelor pasagerilor, răspunzând așteptărilor acestora prin creșterea numărului destinațiilor operate de pe Aeroportul Iași și a frecvenței acestora.”

Declarații Maricel Popa – Președintele Consiliului Județean Iași, a completat: Mă bucur să constat că noi curse aeriene vor lega regiunea de Nord Est a țării de șase destinații foarte necesare. Atât ieșeni cât și locuitori ai întregii regiuni au solicitat în repetate rânduri introducerea curselor către Verona, Torino sau Bercelona. Noi am purtat negocieri cu firmele de transport aerian și iată că acum avem certitudinea că Iașul reprezintă un punct de interes pentru companiile aeriene. Wizz Air este o companie care operează deja pe aeroportul nostru, cunoaște mobilitatea călătorilor și potențialul aeroportului, iar faptul că pe lângă noile curse va aduce aici și o nouă aeronavă denotă siguranță și încredere.”

NOILE RUTE WIZZ AIR DE LA IAȘI

Destinația Zilele de operare Începe din Tarife începând de la*
Barcelona, Spania marți, sâmbătă 1 August 2020 139 RON/29.99 EUR
Bari, Italia marți, sâmbătă 1 August 2020 119 RON/24.99 EUR
Torino, Italia marți, joi, sâmbătă 1 August 2020 119 RON/24.99 EUR
Berlin Schönefeld, Germania miercuri, duminică 2 August 2020 119 RON/24.99 EUR
London Southend, UK luni, miercuri, vineri, duminică 2 August 2020 139 RON/29.99 EUR/26.99 GBP
Verona, Italia luni vineri 3 August 2020 119 RON/24.99 EUR

 

FRECVENȚE CRESCUTE PE RUTELE EXISTENTE DE LA IAȘI

Destinația Zboruri săptămânale
Roma Ciampino, Italia 2xà5x
Bologna, Itala 2xà3x
Bruxelles Charleroi, Belgia 2xà3x
Tel-Aviv, Israel 3xà4x

* Preț unic, inclusiv taxe de administrare. Este inclusă o geantă (max: 40x30x20cm). Gențile tip troller și fiecare alt bagaj sunt supuse unor taxe suplimentare. Prețul se aplică numai rezervărilor făcute pe wizzair.com și pe aplicația WIZZ. Numărul de locuri la prețurile indicate sunt limitate.

** Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene în august 2019 (57,7 g / km / pasager).

*** Conform ACI (Airports Council International) la fiecare 1 milion de pasageri transportați pe parcursul unui an se facilitează 750 de locuri de muncă în regiune.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Wizz Air a anulat ruta Iași – Berlin care urma să debuteze în august – Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top