Stiri

Eveniment trasnet in lumea interlopa! Smecherul Iasului a fost arestat

● Catalin Bacauanu, interlopul care a fost impuscat in urma cu cateva zile in clubul Skin, a fost retinut azi noapte de politistii ieseni ● Acesta a fost prins de mascati in Vaslui si adus la audieri la Iasi ● A petrecut noaptea in arest si urmeaza ca in cursul zilei de astazi, sa fie adus la Parchet si ulterior in fata instantei de judecata pentru emiterea mandatului de arestare preventiva ● Catalin Bacauanu, considerat in lumea interlopa unul dintre cei mai buni luptatori de strada din Iasi, vroia sa arate ca este cel mai smecher in Iasi ● Acesta vroia sa-i detroneze pe fratii Corduneanu si sa arate tuturor ca poate fi cu adevarat periculos ● De-a lungul timpului nu a ezitat sa scoata pistolul si sa-si impuste adversarii, chiar daca se afla in locuri publice ● In prezent, oamenii legii il acuza ca cerea taxa de protectie de la patronii de baruri, localuri sau magazine. Arestare spectaculoasa azi noapte: Catalin Bacauanu, de 32 ani, cel care dorea sa detina suprematia in lumea interlopa din Iasi, a fost retinut de politisti. Acesta a fost prins de fortele de ordine in jurul orei 17.30, de mascati, in municipiul Vaslui, la scurt timp dupa ce intalnise cu mai multi prieteni.

De acolo, acesta a fost bagat in duba Politiei si adus la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi. Audierea a durat aproximativ o ora si jumatate, timp in care acesta a gasit tot felul de scuze fata de acuzatiile aduse. Cu toate ca a fost implicat direct in conflictul din urma cu cateva zile din clubul Skin din Iasi, unde s-au tras cateva focuri de arma, si a fost vazut chiar de politisti cu o sabie in mana, Bacauanu – care si-a luat acum numele de Costea, a fost retinut pentru acuzatii la care nu se astepta nimeni. Anchetatorii au descoperit ca acesta lua bani de la diferiti patroni de firme din Iasi cu titlul de taxa de protectie. Mergea in special la cei care detineau baruri sau localuri de alimentatie publica si, care de frica sa nu le fie stricata afacerea, acceptau sa plateasca bani buni lui Bacauanu. Unul dintre cei care a depus plangere impotriva arestatului de ieri seara, cu numele de Mancas, si-a deschis un local in cartierul iesean Tatarasi si era terorizat zi de zi de Costea – Bacauanu, care venea insotit de alti doi camarazi pentru a-l intimida. Scopul era de a obtine taxa de protectie.
A fost turnat de Corduneni?
Fata de aceasta acuzatie, Bacauanu a sustinut ca este nevinovat si ca nu a practicat niciodata o astfel de activitate infractionala in Iasi. Cea de-a doua acuzatie adusa de oamenii legii aseara la adresa lui Costea – Bacauanu se refera la un conflict in urma caruia suspectul a fost la un pas sa omoare un fost prieten. Acesta, al carui prenume este Liviu, a scapat viu din mainile agresorului si i-a fost frica sa mearga la Politie imediat dupa producerea evenimentului. Plangerea a fost depusa la cateva luni de zile de la data conflictului. Potrivit anchetatorilor, acest incident s-a petrecut in luna septembrie 2006. In fata anchetatorilor, tanarul a sustinut ca aceste acuzatii au fost comandate de membrii clanului Corduneanu, carora le-ar fi teama sa nu-si piarda pozitia de lideri in randul smecherilor din Iasi. Trebuie mentionat ca in ultimii ani, Bacauanu a fost prieten cu fratii Corduneanu, insa in ultimele luni acestia s-au certat si intre ei este un conflict pe fata. Bacauanu vrea sa arate ca este mai tare decat oricine, insa oamenii legii l-au adus cu picioarele pe pamant. Contactat telefonic, avocatul lui Bacauanu – Gabriela Gradinariu, a refuzat sa faca prea multe comentarii fata de retinerea clientului sau. “Pozitia clientului meu este de nevinovatie si nu a fost implicat in nici un fel in conflictele de care se vorbeste in actele de acuzare. In acest moment nu vreau sa fac comentarii cu privire la acest dosar. Asteptam decizia procurorului si vom vedea daca va fi sau nu adus in fata instantei de judecata pentru emiterea unui mandat de arestare”, a declarat telefonic, ieri seara, avocatul Gabriela Gradinariu. Arestarea de aseara a interlopului pare sa nu aiba nici o legatura cu conflictul din clubul Skin de langa Filarmonica. In acel conflict, acesta a pozat in victima dupa ce a fost impuscat de mai multe ori cu un pistol cu gaze.

Sursa: Cotidianul Buna Ziua Iasi

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top