Auto - Moto

70 de accidente rutiere simulate într-o singură zi în fața Palatului Culturii din Iasi

70 de accidente rutiere simulate într-o singură zi în fața Palatului Culturii din IasiPeste 70 de persoane au probat impactul simulatorului de accidente „Crash” în cea de-a 11-a ediție a campaniei „Condu prudent! Alege viața!” a Asociației Club Rotaract Iași în parteneriat cu Poliția Rutieră a Municipiului Iași.
Șoferii de autovehicule, motocicliștii și pietonii ieșeni au luat parte sâmbătă, 6 iunie 2015, la o serie de acțiuni și atracții dedicate siguranței în trafic, în cadrul campaniei „Condu Prudent! Alege Viața”.

Campania a prezentat deopotrivă efectele negative ale unei conduite incorecte în trafic, dar a și lăudat plăcerile șofatului preventiv printr-o expoziție gratuită a peste 20 de autoturisme de colecție recondiționate, din perioada 1930-1995, și automobile destinate competițiilor sportive.

Timp de 6 ore, 600 de pliante cu informații referitoare la importanţa conducerii preventiv, 500 de autocolante cu mesajul „Condu Prudent! Alege Viața” și 100 de autocolante cu mesajul „Atenție la motocicliști!” au fost distribuite participanților la trafic de pe Strada Palat de către membrii Asociației Club Rotaract Iași, cu susținerea unui echipaj al Poliţiei Rutiere Iaşi.

img_4332

Reacția șoferilor și pietonilor a fost unanim pozitivă, peste 70 de persoane revenind în parcarea Palatului Culturii pentru a încerca pe pielea lor senzațiile unei ciocniri la viteză mică în simulatorul de impact „Crash”, al Facultății de Mecanică din cadrul Universității „Gh. Asachi” din Iași. „Am adus-o astăzi și pe fata mea ca să înțeleagă mai bine consecințele unui accident de mașină, mai ales acum că are carnet!”, a declarat unul dintre participanții la campanie.

img_4110

Unii șoferi au fost atât de încântați de mesajul campaniei încât au cerut autocolante și pentru mașinile rudelor prietenilor: ”Abia așteptam să mai organizați o ediție. Întrebasem pe toată lumea de unde aș putea să cumpăr un autocolant cu mesajul ‹‹Condu prudent!››, dar am aflat că le împărțiți gratuit. Bravo pentru inițiativă! Era nevoie!”

img_4268

”Aceasta a fost cea mai reușită ediție a campaniei ‹‹Condu prudent! Alege viaţa!›› de până acum. Deși sunt necesare mai multe acțiuni de conștientizare a pericolelor condusului agresiv și de educare a conduitei corecte în rândul pietonilor, receptivitatea participanților la trafic ne arată că suntem pe drumul cel bun. Printr-o atitudine corectă și prudentă, cu toții putem contribui la scăderea numărului de pietoni morți și decese în accidente rutiere din Iași și din România”, a declarat Alex Lungu, Preşedinte al Clubului Rotaract Iaşi.

img_4136

Demarată în 2008 de către Asociația Club Rotaract Iași în parteneriat cu Poliția Rutieră Iași și Primăria Municipiului Iași, campania bianuală „Condu Prudent! Alege Viața” promovează siguranța în trafic cu sprijinul Ligii studenților de la Facultatea de Mecanică Iași, a Clubului de Motocicliști Trust Iași și Clubului de Motocicliști Entuziaști East Side Dogs Iași, Palas, agentia de media Adverto, tunerul Complete Chip, şi a portalului Iasi4u.ro. Sponsor principal ATI Motors Holding, dealer Ford Iasi.

Facebook Comments

1 Comment

1 Comment

  1. Derscanu

    July 30, 2015 at 4:50 pm

    Prea multe accidente. Prea multa neglijenta.
     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top