Stiri

Acţiunea de împădurire organizată de „Plantăm fapte bune în România” se amână până în data de 19 noiembrie

Acţiunea de împădurire organizată de „Plantăm fapte bune în România” se amână până în data de 19 noiembrie„Plantăm fapte bune în România” anunţă amânarea cu o săptămână a acţiunilor de împădurire cu ajutorul voluntarilor programate în data de 12 noiembrie din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Astfel, voluntarii, instituţiile şi toţi cei implicaţi sunt aşteptaţi în data de 19 noiembrie pe plantaţiile pe care s-au înscris.
Decizia a fost luată din cauza condițiilor meteo nefavorabile de săptămâna aceasta: pe majoritatea plantațiilor plouă până aproape de finalul săptămânii, motiv pentru care terenurile au exces apă, iar accesul și munca pe faţa locului devin mult mai dificile.

Prognoza meteo pentru sâmbăta aceasta (ziua aleasă de organizatori) este ocazional de ploaie, temperatură scăzută cu vânt relativ puternic – deci indicele de confort scade.

Motivele de mai sus impun amânarea acțiunii de plantare în data de 19 noiembrie.

Peste 43 de hectare vor fi împădurite (fie plantări noi, fie completări ale zonelor în care s-a acţionat în primăvară sau în toamna anului trecut) în următoarele judeţe: Buzău, localitatea Boboc, Călăraşi, localitatea Jegălia, Constanţa, localitatea Peştera, Dolj, localitatea Greceşti, Giurgiu, localitatea Gostinari, Harghita, localitatea Mereşti, Iaşi, localitatea Leţcani, Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti şi Timiş, localitatea Utvin.

În 19 noiembrie vom schimba în bine soarta pădurilor din România.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top