Stiri

Aeroportul Iași a reușit să dezvolte un proiect fezabil pentru extinderea infrastructurii

În doar 16 luni, Aeroportul Iași a reușit să dezvolte un proiect fezabil pentru extinderea infrastructurii – să obțină finanțare europeană, să contracteze banca pentru asigurarea împrumutului, să organizeze licitația și să semneze contractul pentru proiectare și execuție lucrări, să obțină autorizația de construire și să finalizeze procedura privind serviciile de supervizare și dirigenție de șantier.

“Au fost 16 luni de implicare din partea echipelor de proiect, care au făcut posibilă crearea premiselor unui nou proiect major în devenire – construirea unui terminal de pasageri, T4, la noi standarde și cu o capacitate dublă față de infrastructura actuală, extinderea parcării, reconfigurarea și suplimentarea căilor de acces în zona terminalelor, precum și realizarea unui parc fotovoltaic.

Menținând același ritm susținut, peste alte 16 luni, noul aeroport, al doilea cel mai mare din țară, va fi gata. Tot acest efort comun va fi în beneficiul comunității noastre. Un aeroport mai mare înseamnă, de fapt, mai multe posibilități de călătorie și destinații, mai multe oportunități de colaborare cu operatorii, mai multe facilități și servicii pentru pasagerii noștri.

Pe termen mediu și lung, aeroportul nostru va fi principalul pilon de dezvoltare economică, socială, a turismului și mobilității”, a spus Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Iași.

Image credits: STRABAG & arh. Claudiu Ionescu

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top