Diverse

Află cum poți să ai grijă de sănătatea ochilor tăi

Sănătatea ochilor este un criteriu important de avut în vedere, indiferent de vârstă. Omul se bazează în procent copleșitor pe simțul văzului, în procesarea informațiilor. Îmbătrânirea înseamnă, inevitabil, degenerarea văzului, însă, afecțiunile oftalmologice pot fi prevenite, dacă rutina zilnică este implementată conștiincios.

Vederea este neprețuită și cu cât înaintezi în vârstă, cu atât realizezi cât de multă grijă trebuie să ai de ea. Practicile de îngrijire ale tenului trebuie să fie însoțite și de cele de îngrijire a ochilor. Proceduri simple, practicate zilnic, pot fi extrem de utile în menținerea sănătății ochilor tăi. Am pregătit câteva recomandări și sugestii, de care poți ține cont, pentru o acuitate vizuală corectă și clară, ani buni.

Purtarea ochelarilor de vedere

Dacă ai fost diagnosticat cu un viciu de refracție, ai prescripție pentru ochelari de vedere cu dioptrii adecvate. Ai la dispoziție o gamă variată de ochelari în Iași, astfel încât să identifici perechea potrivită, pentru vedere clară și un aspect fizic plăcut.

Nu neglija sfatul medicului și nu opta pentru purtarea lor ocazională! Suprasolicitarea ochilor va duce la degradarea accentuată a vederii, iar ochelarii nu îți vor mai fi de folos. Va trebui să mergi la consult din nou și să schimbi dioptriile.

Protecție cu ochelari de soare

Soarele este benefic organismului, însă ochii neprotejați în fața razelor sale au de suferit. Purtarea ochelarilor de soare este esențială în exterior, iar dacă ai ochelari de vedere nu trebuie să îți faci griji, dioptriile pot fi integrate ochelarilor de soare.

Prevenție și siguranță

O vedere bună este importantă, dar chiar și în aceste condiții, după vârsta de 40 de ani este obligatoriu să mergi la controale oftalmologice periodice și să porți ochelari de protecție la ecran, dacă petreci multe ore cu ochii în computer, la birou. Acești ochelari te ajută să îți menții ochii sănătoși și să nu înregistrezi deficiențe din cauza luminii albastre emisă de dispozitivele digitale.

Există soluția potrivită și dacă lucrezi la computer și ai dioptrii, poți achiziționa ochelari care să îți ofere protecția de care ai nevoie pentru ambele probleme.

Nu uita să folosești ochelari de protecție adecvați activității desfășurate în mediul extern, când faci sport, construiești sau repari ceva prin casă, astfel previi traumele asupra ochilor.

Îngrijire corespunzătoare

Ochelarii de vedere pot fi incomozi în anumite situații, motiv pentru care ai ales să folosești lentile de contact pentru corecția viciilor de refracție. Este vital să utilizezi aceste dispozitive medicale conform indicațiilor și să le întreții corespunzător.

Neschimbarea la timp a lentilelor, manevrarea lor în condiții de igienă precară, nerespectarea orelor de folosire toate pot conduce la apariția infecțiilor oculare. În acest caz, vizita la medicul specialist este necesară, urgent, pentru a primi ajutorul adecvat.

Cercetarea istoricului familial

O parte a afecțiunilor oftalmologice apar pe fondul moștenirii genetice. Este important să știi istoricul tău familial. Dacă ai printre membrii familiei persoane cu diverse deficiențe oculare, trebuie să mergi la un control oftalmologic preventiv, să vorbești cu medicul și să consulți periodic specialistul.

Problemele de vedere identificate în stadiu incipient au șanse mai mari să fie tratate și vindecate sau ținute sub control, pentru a nu se ajunge la complicații grave pentru sănătate.

Odihnă și relaxarea ochilor

Somnul odihnitor de 8 ore pe noapte, neîntrerupt, ajută ochii să se regenereze. După ce petreci timp concentrat pentru rezolvarea sarcinilor profesionale, este recomandat să faci pauze în care să închizi ochii, să privești mediul înconjurător, pentru ca mușchii din jurul globului ocular să se relaxeze.

Dietă echilibrată și mișcare

Menținerea greutății optime, o dietă sănătoasă și un stil de viață cu mișcare ajută vederea și te ferește de apariția retinopatiei diabetice. Alimentele bogate în acizi grași Omega-3, dar și fructele și legumele verzi susțin protecția ochilor.

Evitarea viciilor

Fumatul este nociv și pentru sănătatea ochilor. Renunțarea la acest viciu te poate ajuta să previi degenerescența maculară sau lezarea nervului optic.

Grija față de sănătatea ochilor trebuie manifestată permanent. Cele mai simple obiceiuri îți asigură protecție, de la dietă corectă, până la purtarea ochelarilor de protecție sau a celor de vedere. Identificarea și tratarea corespunzătoare a afecțiunilor oftalmologice înseamnă păstrarea vederii clare și corecte, timp îndelungat.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top