Stiri

Afla de ce esti sfatuit sa alegi un cos fum ceramic pentru locuinta ta

Construirea unei case de la zero poate fi aventura vietii tale, o aventura plina de provocari noi la fiecare pas.  Insa, pe langa design, fiecare semineu mai are multe alte componente, focarul, accesoriile si un cos fum ceramic sau de alt tip.

Totusi, pe langa partea intriganta a acestei calatorii prin nou, te vei lovi si de varii dificultati, de alegeri intre elemente despre care poate nu ai cunostinte tehnice foarte detaliate. Unul dintre aceste elemente va fi semineul. Cand vine vorba de alegerea design-ului, cu siguranta vei avea deja un set de idei, pentru a fi in concordanta cu restul casei.

Cosul de fum este sistemul de evacuare al semineului, locul prin care gazele arse sunt transportate in siguranta in afara locuintei tale. Cel mai important aspect atunci cand vine vorba de cosul de fum este sa fie etans, pentru ca siguranta sa fie cat mai mare. De asemenea, durabilitatea va fi o alta calitate la care trebuie sa fii atent.

Care sunt alegerile in materie de cosuri de fum?

Alegerea va fi una destul de dificila, deoarece pe piata exista o gama foarte larga de cosuri de fum. Acestea difera in functie de material si pot fi: cos fum ceramic, cos fum din inox sau cele traditionale, din caramida. Materialul insa nu este singurul element care va fi decisiv in alegerea ta. Pe langa asta trebuie sa stii exact la ce sursa doresti sa racordezi (soba, semineu sau chiar centrala termica) si ce fel de combustibil vei utiliza pentru ardere (lichid, solid sau gazos).

Beneficiile alegerii unui cos fum ceramic

Probabil toata lumea iti va recomanda sa apelezi la un cos fum ceramic din cauza durabilitatii sale extrem de ridicate. De asemenea, un alt plus este ca producatorii ofera cea mai lunga perioada de garantie pentru un cos fum ceramic, de pana la 30 de ani. Desigur, si tu vei avea un rol in prelungirea vietii cosului de fum, si anume curatarea sa periodica si utilizarea conform manualului, fara excese.

Ca un fapt divers, un cos fum ceramic are mai multe componente, printre care se numara tubul de samota, usita de curatare, mantaua si placa termoizolatoare. Cel mai important dintre acestea este tubul de samota, deoarece trebuie sa fie de o precizie mare si extrem de rezistent la intemperii, la schimbari mari de temperatura si la agenti chimici.

Urmatorul element, in functie de importanta, este placa termoizolatoare. Materialul utilizat pentru producerea acestei placi este vata minerala bazaltica, deoarece este un material neinflamabil. Rolul esential al acestei placi este acela de a asigura proprietatea termoizolatoare a cosului si pentru a fixa cosul cat mai exact in cadrul mantalei.

Intr-un final am ajuns la manta, al carui rol este acela de a centra tubul de samota si placa termoizolatoare. Materialul folosit pentru construirea mantalei este, de obicei, betonul usor.

Ce conteaza insa cel mai mult atunci cand alegi semineul ideal pentru locuinta ta este sa apelezi la o firma de incredere, ce poate garanta produse si servicii calitative si durabile. O astfel de varianta optima de pe piata ar fi seminee-expert.ro, unde poti gasi nu numai cosul de fum perfect ci si un semineu ideal pentru casa ta, o soba si alte accesorii pentru seminee. Nu numai ca poti alege aici  mai multe variante in functie de material, ci si in functie de design, fie seminee clasice, moderne sau rustice. Alege din start un cos fum ceramic durabil pentru locuinta ta si bucura-te de caldura in orice moment!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top