Stiri

Fabrica Mennekes pentru industria automotive in Iasi la Miroslava

Conform site-ului apix.ro, divizia de componente pentru industria automotive a unui cunoscut producător german vrea să construiască o fabrică lângă Iași, în parcul industrial al comunei Miroslava. Autoritățile locale au demarat deja o procedură de negociere directă cu grupul Mennekes, conform unei decizii recente Consiliului Local din localitate. Mennekes este lider mondial în fabricarea de produse electrice industriale.

Compania este cunoscută la nivel global în special pentru conectorul lansat în 2009 pentru încărcarea autovehiculelor electrice (sursa). Prizele, conectorii și alte produse ale Mennekes sunt utilizate în peste 90 de țări. În 2014, un încărcător de cuplare al Mennekes a fost stabilit ca standard la nivel european. Grupul german nu este prezent doar în industria automotive, ci și în multe alte industrii, de la cea alimentară și până la producție industrială (consultă site-ul Mennekes).

Grupul a solicitat o suprafață de 30.000 mp pentru „realizarea unei fabrici de producție în domeniul industriei automotive”. Amplasamentul este în parcul industrial 2 din Miroslava, din zona din spatele Antibiotice. În parcul industrial 1, cel lateral de Delphi, terenurile au fost deja concesionate.

Parcul industrial 2 din Miroslava are o suprafață de 25,2 ha, iar 3 ha dintre acestea ar urma să revină Mennekes:

Mennekes a depus solicitarea la CL Miroslava în decembrie 2018, iar, la jumătatea lunii, consilierii au aprobat, de principiu, atribuirea suprafeței printr-o procedură de negociere directă.

„În cadrul negocierilor se aprobă ca prețul redevenței pe metru pătrat să poată fi redus la investițiile de peste 10 milioane euro până la minimum 0,3 euro/mp/an pentru contractele încheiate pe o perioadă de 49 de ani. În cazul atribuirii terenului urmare a procedurii ca negociere directă, se aprobă încheierea contractului de constituire a dreptului de superficie pentru terenul de 30.000 mp cu condiția ca firma care dobândește acest teren să dea o declarație că va face parte din Parcul Industrial 2 Miroslava”, se arată în hotărârea adoptată de CL Miroslava.

Grupul Mennekes a fost fondat în 1935, iar astăzi numără peste 1.000 de angajați si in Romania produc incarcatoare pentru masini electrice. Mennekes are 16 birouri deschise în Germania și 80 la nivel global. Cel mai cunoscut produs al companiei este conectorul de reîncărcare a autovehiculelor electrice: conectorul Mennekes a fost lansat în 2009, iar compania dedicată industriei automative a fost înființată în 2010. În 2015, grupul a înregistrat venituri de peste 130 milioane euro.

Tipuri de produse Mennekes:

Sursa text

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top