Stiri

Află detalii esențiale despre rujeola și dermatita atopica

Curiozitatea este cea care ne îndeamnă să ne informăm! Tema de astăzi este rujeola, respectiv dermatita atopica! Află detalii esențiale despre rujeola și dermatica atopica chiar acum!

Rujeola sau pojarul – una dintre cele mai comune și contagioase boli ale copilăriei

Rujeola sau pojarul, înainte de toate, este una dintre cele mai comune și contagioase boli ale copilăriei, boală provocată de virusul rujeolic! Ea poate fi prevenită prin vaccinare și poate apărea nu doar la copii sun 5 ani, ci și la persoanele cu vârstă de peste 20 de ani!

Cauzele apariției rujeolei sunt foarte bine cunoscute! Trebuie să știi, așadar, că cele mai predispuse persoane când vine vorba de rujeola sunt persoanele cu un sistem imunitar scăzut sau compromis, și aici ne referim la leucemie sau chiar HIV, respectiv femeile însărcinate!

De altfel, de la această boală nu sunt scutite nici persoanele cu deficiență de vitamina A, caz în care se poate vorbi deja despre anumite complicații! Printre aceste complicații se numără otita, bronșita, laringita, pneumonia, diareea, convulsiile sau avortul spontan, respectiv nașterea prematură.

Rujeola este o boală care se recunoaște după febră, tuse seacă, rinoree, durere de gât, conjunctivită, puncte mici apărute în zona mucoasei bucale sau după anumite erupții cutanate.

Dermatita atopica – afecțiune complexă care nu se poate trata cu o singură pastilă

În ceea ce privește dermatita atopica, aceasta este o afecțiune complexă care nu se poate trata cu o singură pastilă! Aceasta este o afecțiune care trebuie abordată multidisciplinar, iar primul pas pe care mămica trebuie să-l facă este un control ginecologic.

Datorită complexității pe care o are, dermatita atopica trebuie să cuprindă un tratament cel puțin la fel de complex! În esență, acesta este centrat pe idee de hidratare permanentă, dar și pe lipsa de agresiune suplimentară a pielii!

Dermatita atopica este recunoscută în special pentru pielea uscată, moment în care bebelușii încep să se scarpine. În momentul în care observi asta la bebelușul tău, ar trebui să-ți pui niște semne de întrebare!

Cu siguranță dorești să eviți orice complicație, nu-i așa? Atunci, ia acest sfat al medicilor în considerare: acționează cât mai repede cu putință! Primele simptome pe care le vei observa vor fi piele roșie, în special în zona mâinilor și a picioarelor bebelușului tău!

În esență, însă, indiferent că vorbim despre rujeola sau despre dermatita atopica, trebuie să știi că este extrem de important să acționezi din timp!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top