Stiri

Cum îți poate ajuta un credit rapid istoricul de creditare

Un credit rapid poate fi un instrument extrem de util. Lăsând la o parte utilitatea practică a acestor produse, ce te pot ajuta să depășești un impas financiar de moment în care te-ai afla, împrumuturile rapide sunt ideale pentru cei ce doresc să își creeze un istoric pozitiv în baza de date a Biroului de Credit. Cum? Citește în continuare pentru a afla.

Ce este Biroul de Credit

Pentru a fi mai ușor de înțeles cum pot fi utilizate creditele rapide în crearea unui istoric favorabil de creditare, credem că cel mai bine ar fi să începem cu prezentarea mai multor date despre Biroul de Credit.

Această instituție este una privată ce are ca principal scop colectarea informațiilor legate de comportamentul tuturor clienților ce colaborează cu instituții financiare bancare și nebancare de la noi din țară.

Principalul rol al Biroului de Credite este acela de a crea un profil al fiecărui client în parte și de a ajuta furnizorii de servicii financiare să facă o diferențiere cât mai clară între persoanele care își achită la timp datoriile și cei care întârzie cu plata ratelor.

Modul de funcționare este unul extrem de simplu: creditorii care doresc să acceseze baza de date a Biroului de Credit trebuie ca, la rândul lor, să ofere informații ce țin de clienții proprii. În ceea ce privește informațiile stocate, vor fi înregistrate atât datele negative, cum ar fi neachitarea unui credit, precum și cele pozitive – plata la timp a ratelor, spre exemplu. Datele sunt stocate pentru o perioadă de patru ani.

Astfel s-a ajuns ca în baza de date a acestei instituții să apară toate persoanele care au sau au avut vreodată un credit activ.

De ce este important să ai un istoric în Biroul de Credit

Multă lume nu înțelege exact cum funcționează creditele și nici Biroul de Credit. Însă, de cele mai multe ori când vom dori să accesăm un împrumut cu valoare mare, fie el unul de nevoi personale sau ipotecar, existența unui istoric favorabil poate funcționa în avantajul nostru.

Adesea se poate întâmpla ca persoanelor ce nu au avut vreodată în viața lor un împrumut să li se ofere condiții de creditare deloc bune atunci când vor să achiziționeze o proprietate cu ajutorul băncii, chiar dacă venitul lor lunar este unul mai mult decât acceptabil.

Unele instituții bancare pot chiar refuza potențiali clienți fără istoric de creditare. De ce se întâmplă asta? Pentru că băncile respective vor să știe exact cui împrumută bani, astfel încât să nu riște ca respectivul client să fie rău-platnic, iar creditul să se transforme într-unul neperformant.

Cum să îți creezi un istoric bun folosind creditele rapide

Acum că am explicat puțin cum funcționează Biroul de Credit, credem că este destul de simplu de înțeles de ce este bine să ai un istoric favorabil, în special dacă dorești ca în viitor să accesezi un împrumut cu valoare mare.

Cea mai la îndemână metodă pentru a apărea în baza de date a acestei instituții este să te folosești de creditele rapide fără dobândă. Da, există asemenea instrumente financiare, pentru care, la final de perioadă contractuală, nu va trebui să achiți nimic în plus în afară de banii împrumutați.

Așadar, tot ce trebuie să faci este să acceseze astfel de credite, să ții banii câteva zile și, cel mai important, să ai grijă să plătești la timp datoria, pentru a apărea cu istoric bun în Biroul de Credit. Mai mult decât atât, pentru câteva puncte în plus, nu ar fi rău să rambursezi împrumutul înainte de termen.

Totul este atât de simplu. Practic, această tactică este una gratuită pe care o poți utiliza în avantajul tău. Mare grijă, totuși, dacă decizi să te folosești de sfatul nostru, să nu întârzii cu plata ratelor. În caz contrar, istoricul rezultat va fi unul negativ, ceea ce ar face ca rezultatul exercițiului să fie fix opusul celui scontat.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top