Stiri

Află principalele motive pentru care copiii trebuie să petreacă timp afară, indiferent de vreme!

Toți părinții, fie că sunt începători sau cu multă experiență, știu cât este de important pentru cei mici să-și petreacă cât mai mult timp afară, în aer liber. De multe ori însă, acest lucru este valabil doar în sezonul cald, iar odată cu venirea ploilor și frigului, copiii sunt ținuți înăuntru, pentru că se crede că așa sunt protejați de riscul îmbolnăvirii. Lucrurile nu stau deloc așa și vei afla de ce jocul în aer curat este important pentru fiecare copil, chiar dacă plouă, este vânt sau zăpadă.

Se spune că nu există o vreme nepotrivită pentru a ieși afară, ci doar o îmbrăcăminte neadecvată! Pornind de la această premisă, vei reuși, ca părinte, să treci peste toate temerile și îți vei lăsa imaginația să zburde în căutarea celor mai potrivite activități pentru exterior cu copilul tău, indiferent de temperatura de afară, căci beneficiile pe care joaca în aer liber le aduce copilului tău sunt numeroase.

Iată de ce copilul tău trebuie să petreacă cât mai mult timp afară:

Joaca afară dezvoltă imunitatea

Dacă și tu ești unul dintre părinții care consideră că atunci când plouă, este vânt sau temperatura este scăzută este mult mai bine pentru copii să rămână în casă, te înșeli. Virușii și bacteriile se transmit mult mai repede în aerul cald și uscat, pe când aerul proaspăt nu face decât să crească imunitatea copiilor. Mai mult, ei vor fi mult mai puțin predispuși să dezvolte alergii. Desigur, este important să alegi o îmbrăcăminte potrivită și o încălțăminte comodă pentru fetițe și băieți, care să fie respirabile, rezistente la vânt și apă.

Activitățile în aer liber sunt relaxante

Jocurile, exercițiile fizice și aerul proaspăt le asigură copiilor un somn liniștit și profund, promovând un echilibru general și o reducere a stresului. Și nu mai trebuie menționat faptul că este mult mai bine pentru copii să se joace în aer liber, decât să petreacă ore întregi în fața unei tablete, telefon mobil sau televizor. Iar anumite calități precum curajul, curiozitatea și imaginația sunt stimulate atunci când copiii au posibilitatea de a explora împrejurimile.

Este stimulată creativitatea și concentrarea

Jucându-se afară, copiilor le este dezvoltată creativitatea, concentrarea și performanța școlară. Studiile științifice au dovedit că acei copii care petrec mult timp în aer liber sunt mult mai concentrați la școală și chiar obțin note mai bune.

Distracția este la cote maxime

Dacă în casă trebuie respectate anumite reguli, atunci când se joacă afară copii pot alerga, sări și pot fi zgomotoși, după bunul lor plac. Mai exact, se pot bucura de libertatea lor și vor avea parte de experiențe frumoase pe care și le vor aminti toată viața. Acesta este și motivul pentru care este bine, cel puțin din când în când, să lași la o parte responsabilitățile de adult și să te bucuri de copilărie alături de cei mici.

Chiar dacă ai foarte multe alte priorități ca părinte și chiar dacă vremea nu este frumoasă, jocul în aer liber este deosebit de important pentru copii tăi, căci așa vor învăța noțiuni de bază ale vieții, precum răbdarea, abilitățile sociale, conștientizarea socială, respectul, creativitatea, toleranța sau cunoașterea propriilor limite. Petrecerea timpului afară nu este bună doar pentru trup, cât și pentru suflet. De aceea, oferă-le șansa copiilor de a se distra și experimenta cu acest gen de activități în fiecare zi!

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top