Stiri

Agentia SEO, Netring: top 3 modalitati de directiona trafic catre un site

In stabilirea strategiei de promovare online trebuie sa tinem cont de obiective, dar si de buget si alte tipuri de constrangeri, cum ar fi perioada sau sezonalitatea produselor si a serviciilor.

Cele mai eficiente metode de a directiona trafic catre un site o constituie optimizarea SEO, respectiv campaniile platite in Google Ads si pe retelele de socializare.

Una dintre instrumentele cele mai eficiente si cu impact sustenabil este optimizarea SEO. Google este cel mai mare motor de cautare din lume, iar pe locul doi este Youtube, care tot de Google apartine.

Ce inseamna de fapt optimizarea SEO in Google? Prin optimizare ne referim la pregatirea site-ului conform principiilor stabilite de Google: stabilim o structura clara, denumim paginile si imaginile prin elementele meta, generam o harta a site-ului (sitemap), generam descrieri comprehensive si originale pentru produse sau servicii, nu duplicam aceste descrieri, ne asiguram ca tot continutul site-ului este intr-o singura limba, etc. Acestea sunt doar cateva elemente, cele mai cunoscute privind conformarea site-ului cu privire la regulile stabilite de Google. De aceste elemente depinde daca robotii Google reusesc sa indexeze paginile si sa determine continutul lor.

Totodata trebuie sa tinem cont de faptul ca, in primul rand, site-ul nostru este pentru utilizatori, deci continutul trebuie sa tina cont de oamenii reali si de nevoile lor, nu doar de robotii Google.

A doua si a treia sursa de trafic reprezinta campaniile platite, cele derulate in reteaua Google si partenerii lor, respectiv pe retelele de socializare.

Rezultatele campaniilor paid in Google pot sa apara chiar in aceeasi zi: o campanie se seteaza cam in 30-40 de minute si imediat dupa poate sa fie afisat la cautari. Sistemul are nevoie de timp sa invete, macar 30 de zile in care optimizam in mod continuu. Se platesc clickurile sau afisarile, iar rezultatele depind de buget si de calitatea reclamelor. Si campaniile platite de pe retelele de socializare aduc rezultate foarte rapid: dupa setarea si aprobarea campaniilor acestea incep sa produca rezultate la nivel de impresii, reach, vizite pe site sau conversii.

Atat optimizarea SEO cat si campaniile platite pot genera trafic in mod foarte eficient, insa sunt doua aspecte majore prin care difera:

  1. Timp: SEO are nevoie de minim 6 luni pentru rezultate, iar campaniile ppc de cateva ore.
  2. Sustenabilitate: SEO produce efecte pe termen mediu-lung, iar in cazul campaniilor ppc daca nu mai ai buget, reclamele nu mai sunt servite.

Pentru orice afacere este indicat sa foloseasca mai multe instrumente de promovare, astfel incat impactul acestora sa fie significanta. Atat optimizarea SEO, cat si campaniile platite sunt modalitati care se pot utiliza si pentru cresterea notorietatii de brand, dar si pentru a genera conversii. Noi, la agentia de SEO, Netring consideram ca eficienta comunicarii, pe langa instrumente eficiente si un buget, mai are nevoie de ceva: de creativitatea si constiinciozitatea marketerilor. Atat in cadrul optimizarii SEO, cat si in cazul campaniilor platite.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top