Evenimente

AGRALIM 2013: Cele mai importante evenimente agribusiness din Moldova încep mâine la Iași

În 2013 cele mai importante evenimente din agricultură în Regiunea de Nord-Est se desfășoară la Iași, în perioada 26-29 septembrie, la Centrul Expozițional Providența. Este vorba de cel mai mare târg agricol din zona Moldovei, Târgul pentru Fermieri AGRALIM, Forumul Agricol și Gala Premiilor de Excelență 2013 în Agricultură pentru Regiunea de Nord-Est.

Cel mai mare târg agricol din zona Moldovei
Târgul AGRALIM oferă o reprezentare echilibrată a domeniilor de interes pentru fermieri și facilitează totodată întâlnirea acestora cu specialiști din domeniu, ingineri agronomi, oameni de afaceri, directori și specialiști ai Direcțiilor pentru Agricultură, ai altor direcții descentralizate, reprezentanți ai autorităților de la nivel central, local și județean, cadre universitare și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai mass-media. Ediția din 2013 a Târgului pentru Fermieri AGRALIM va avea două zone de interes: AGROFARMA (Târg pentru agricultură, mașini și utilaje agricole) și AGROZOO (Târg pentru zootehnie). Partener al evenimentului este Banca Comercială Carpatica.

Companiile de profil prezintă branduri de tractoare și utilaje agricole la Târgul AGRALIM
Tractoare și utilaje din gamele New Holland, Kuhn, Claas, Manitou, Kubota, Valtra, MaschioGaspardo, Laverda, Kverneland, Belarus, Foton, Vogel&Noot, Tehnofavorit, Fendt, Horsch, Merlo, Lemken, John Deere, Strom – Bednar vor fi expuse pe platforma exterioară a Centrului Expozițional Providența de marile companii din domeniul agricol. Printre firmele care vor fi prezente în perioada 26-29 septembrie la Iași, se numără: IPSO Agricultură, Agricola Moldova Țigănași 96, NHR Agropartners, AGRI-ALIANȚA, Green Expert, Agritehnica Bacău, General Leasing, MasterLux, S.C. TEHNOFAVORIT S. A. Bonțida, MUNAX, MAP – Mașini agricole performanțe, Agrowest, Dinamic 92.

Companii producătoare și distribuitoare de inputuri pentru agricultură vin la AGRALIM
Producători de inputuri pentru agricultură își dau întâlnire la Târgul pentru fermieri AGRALIM. Procera Genetics – Partener Oficial al Forumului Agricol, Azomureș, Volanpack, Ecoplant și Tipak Internațional vor prezenta ultimele noutăţi din domeniu: sisteme de producție pentru porumb, îngrășăminte chimice azotoase, îngrășăminte complexe NPK, melamină; soluții complexe pentru agricultura BIO; semințe profesionale de legume și pentru cultură mare, fertilizanți, biostimulatori, pesticide, produse de uz fitosanitar, instalații irigare prin picurare ș.a..

De asemnea, la AGROFARMA vor fi prezentate tehnologii pentru depozitare, soluții pentru cultivarea ciupercilor, brichete de foc din biomasă, tehnici cerealiere moderne, utilaje și instalații pentru vehiculat apa și solarii de către companii precum: RIELA România, Novus, Agrar Clima, ATES AgroTechnic ElectronicSystems, Enache Morărit, Haygrove și Schmelzer.

Mari companii din industria zootehnică din Danemarca, Bulgaria și România expun la Iași
Nume cunoscute din industria zootehnică atât din România cât și din străinătate vor fi prezente la Agralim 2013: SustainAgri, Alke Total Confort, Biotrend Plus, APF Trade, Agrom Com, GEA Farm Technologies, Romvac, AHIS CONSULTING, Ecotec, Agroland.

Soluții de finanțări avantajoase la Evenimentele AGRALIM 2013
Banca Comercială Carpatica, Bancpost, Intesa SanPaolo Bank, Creditul Fermierului IFN și ProCredit Bank sunt alături de fermieri. Banca Comercială Carpatica, în calitate de partener, va avea o ofertă specială pentru participanții la AGRALIM 2013: reducerea comisionului de analiză a cererii de credit de la 500 lei +TVA la 0 lei, pe tot parcursul lunii octombrie a anului curent. Pentru a beneficia de această ofertă generoasă, solicitantul trebuie să fie expozant în cadrul Târgului AGRALIM sau participant la cel puțin un eveniment (conform declaraţiei pe propria răspundere). Una dintre cele mai importante bănci românești, Bancpost (Partener Principal al Forumului Agricol) va prezenta AGRICREDIT, o facilitate de pre-finanțare a subvențiilor APIA, dedicată companiilor mici și persoanelor fizice autorizate care activează în sectorul agricol.

Participanţi de anvergură națională și internațională la Forumul Agricol de la Iași
Cel mai important eveniment interactiv dedicat fermierilor, antreprenorilor şi specialiştilor în agricultură în regiunea de Nord-Est se va derula la Iaşi, în perioada 26 – 27 septembrie 2013, la Centrul de Conferințe Providenţa. Forumul Agricol 2013 are ca tematică generală “Exemple de succes și modele europene de activități în agricultură”. Peste 400 de fermieri, antreprenori și specialiști din domeniul agricol vor lua parte la conferințele de specialitate organizate în acest an la Centrul de Conferințe Providența.

Forumul Agricol Iași 2013 continuă tradiţia invitaţilor de marcă din ţară şi străinătate, care vor împărtăşi participanţilor, în cadrul conferinţelor de specialitate, exemple şi soluţii de bună practică. Printre aceștia se numără: Miroslav Vräblik, Președinte al Czech Beef Cattle Association, care va prezenta „Modelul ceh – Soluții de rentabilizare a activității de creștere a producției în fermele de vaci”; Martin Andersson, Head of Department, Danish Pig Research Centre, care va vorbi despre „Producția de porci din Danemarca – cum să produci 35 de purcei de scroafă per an” (Martin Andersson va răspunde la întrebarea cum reușesc producătorii danezi de porci să producă carne de porc la cel mai mic cost din Europa); Richard Price, Farm Manager Lowther Park Farms – fermă mixtă recunoscută din Anglia, care va împărtăși fermierilor români din experiența sa în “Managementul în ferma unei familii cu o tradiție de 800 de ani în agricultură”; Dr. Medgyessy Istvan, din Debrecen, Ungaria, specialist în agricultura bio, pe care o utilizează în ferma proprie de 300 de hectare și care exportă produse în Elveția, Norvegia, Austria, Franța, Olanda, Germania, a studiat în SUA și Europa de Vest; Tașcu Caraman, fermier din județul Tulcea cu peste 3.500 de hectare, unul dintre cei mai renumiți crescători de berbecuți din țară, aflat pe locul 35 în “Top 50 fermieri din România”; Iulian Mihai Traciuc, singurul cultivator de arbori de Paulownia din Regiunea de Nord-Est, plantație situată în Comuna Movileni, Județul Iași; Bogdan Chirvăsuță, manager de fermă în județul Dolj, a trecut cu brio de perioada de conversie spre cultura certificata ecologic (aplică în ferma sa experiența câștigată într-o fermă organică din Virginia); Alexandru Vulpe, fermier din localitatea Frumușeni, județul Arad, cercetător român care a ajuns după aproape 35 de ani de muncă în pomicultură, cel mai mare producător de cătină din ţară

Lista completă a prezentărilor și a speakerilor Forumului Agricol Iași 2013 poate fi vizualizată pe site-ul www.forumulagricol.ro. Partener oficial al evenimentului este Procera Genetics, Partener principal: Bancpost. Parteneri: Banca Comercială Carpatica și Intesa SanPaolo Bank.

Gala Premiilor de Excelență 2013 în Agricultură pentru Regiunea de Nord-Est
După evenimentul de lansare a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est care a avut loc la Ruginoasa, pe 6 iunie a.c. și care a reunit peste 250 de mari fermieri, un moment deosebit dedicat membrilor clubului este SEARA DE EXCELENȚĂ ÎN AGRICULTURĂ, când va avea loc și prima gală de premiere a excelenței în agricultura din Regiunea de Nord-Est.

Premiile de excelență AGRALIM 2013 vor fi acordate fermierilor, antreprenorilor și specialiștilor în sectorul agricol din județele Iași, Vaslui, Botoșani, Bacău, Suceava, Neamț, acestea fiind stabilite în baza nominalizărilor făcute pentru 13 categorii: Premiul „Fermierul anului 2013 în Regiunea de Nord-Est”; Premiul de excelență în Agricultură în Regiunea de Nord-Est; Premiul „Tânăr fermier de succes”; Premiul „Managerul anului în ferma ecologică”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Iași”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Botoșani”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Neamț”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Bacău”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Vaslui”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Suceava”; Premiul pentru inovații în agricultură în Regiunea de Nord-Est; Premiul „Culturi noi pe pământ românesc”; Premiul de excelență pentru jurnalism agricol în Regiunea de Nord-Est.

Lista nominalizaților în cadrul Galei Premiilor de Excelență 2013 în Agricultură pentru Regiunea de Nord-Est poate fi consultată pe site-ul www.expoagralim.ro. Câștigătorii celor 13 premii vor fi anunțați în cadrul unei recepții oficiale ce va avea loc în cadrul Serii de Excelență în Agricultură, pe 28 septembrie, la Centrul Providența Iași. La eveniment sunt așteptați peste 300 de fermieri și specialiști în domeniul agricol. Parteneri ai evenimentului: Banca Comercială Carpatica, MAP – Mașini Agricole Performante; Sponsor premii: Procera Genetics; Sponsor: Limagrain România.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top