Evenimente

AKUA NARU & The Digflo Band (SUA) își dau întâlnire la Iași în concertul anului, 30 noiembrie

La prima ediție a proiectului ElectroLive Session, Asociaţia Compania FaPt, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi, invită ieşenii la o întâlnire de calibru cu AKUA NARU & The Digflo Band (SUA), care îşi dau întâlnire la Iaşi în concertul anului.
În seara de 30 noiembrie 2013, la ArtHouse Central, începând cu ora 22.00, ieșenii vor avea prilejul să participe la o premieră explozivă alături de AKUA NARU, emblema feminină, a cărei performaţă muzicală reuşeşte să combine hip hop-ul cu poezia, blues-ul, jazz, funk şi soul, într-un stil şi o experienţă muzicală unică, evenimentul fiind delimitat de sunete și vizualuri românești printr-un warm-up susţinut de Danaga (Cluj) şi un afterparty oferit de Dan Basu (București/Iași).

Revelația AKUA NARU, cântăreața de culoare din SUA, care şi-a creat un renume în a captiva publicul, ridicând mulțimile, inspirându-i pe mulţi şi servindu-le ca artist model, vine pentru prima oară la Iași însoțită de THE DIGFLO BAND: Christian Nink (GER) – tobe; Alexander Roenz (GER) – bass; Leif Braeutigan (GER) – chitară; Wendy Milton (FR) – clape; Julian Ritter (GER) – saxofon; Rafael Pepeira (BR) – platan.

AKUA NARU, numele care domină în prezent scenele importante ale hip-hop-ului mondial, este recunoscută de cei mai experimentați critici ai artei sale, drept cel mai prețios rezultat al melanjului dintre flow-ul lui Rakim, poezia lui Lauryn Hill și lunga istorie a femeilor de culoare, conturată de fantasticele Nina Simone și Toni Morrison. Cultura afro-americană, politica, feminismul, curajul și dragostea sunt rădăcinile poeziei scrise de AKUA NARU, montată ireproșabil pe ritmuri live de hip hop, jazz, funk, muzică electronică de către cei mai inspirați instrumentiști internaționali care o vor însoți și la Iași.

AKUA NARU uluiește prin poeziile sale tipărite pe ritmuri de hip hop, moștenit din rădăcinile soul-ului afro-american, iar diversitatea instrumentiștilor, selectați din cele mai iscusite rânduri de muzicieni internaționali, se reflectă în stilurile muzicale care au reuşit să-i unească încă din 2011: hip hop, jazz, funk, muzică electronică. Colaborările cu nume precum Patrice, Tete, Ursula Rucker, Blitz The Ambassador, Wax Tailor și comparația cu predecesoarea sa, Lauryn Hill, fac din AKUA NARU unul dintre cei mai promițători MC ai momentului. Actualul simbol internațional al hip-hop-ului, cu voce feminină, pune pe hârtie și pe note muzicale curajul, adevărul, dragostea și politica în cele două albume lansate ”The Journey Aflame” (2011) și acusticul ”Live and Aflame Sessions”, care au făcut-o cunoscută.

Poezia AKUA NARU uneşte lumi, iar misiunea sa devine călătoria prin care naționalități, simțuri, ritmuri, trăiri, experiențe vor fi concentrate într-o singură seară, într-o singură sală, pe fundalul unei singure voci și al celor mai bine cântate instrumente.

În aceeaşi seară muzica va fuziona cu vizualurile româneşti, atmosfera fiind întreţinută de doi artişti care stapânesc bine alchimia ritmurilor, a structurilor şi tonurilor contemporane.

Muzica lui DANAGA (Daniel Aga) se compune din electronica anilor 60 și 70, jazz, hip-hop, funk, tehno și house, cu influențe din folclor. Artistul este cunoscut pentru colaborări cu Florin Țârlea, Mihai Pop, Adi Tudoran (electroclown), Mircea Florian, pentru apariția pe compilația “Culese din Cartier”, editată de Subcarpați și pe Buzz RO! 2011 la Local Records. Primul său proiect discografic poartă numele de “Am n-aripi” fiind disponibil pe danaga.bandcamp.com.

DAN BASU, bucureșteanul cu rădăcini ieșene, este unul dintre cei mai valoroşi artişti vizuali, creaţiile sale definindu-se prin vizualuri ornamentale, bazate pe footage-uri video, ce transmit publicului diverse gradaţii ale stărilor de calm şi plenitudine. Dan Basu și-a început propria călătorie în 2003 cu proiecte vizuale și auditive, se face (re)cunoscut prin implicarea în petrecerile Silent Bass (colaborare cu Silent Strike), Filmul de Piatră, petrecerile-concept Good Life și prin apariția pe scenă alături de Pfadfinderei la performance-ul Modeselektor de la Turbohalle. În prezent, Dan Basu este numele care descrie seria ”Dans” de la Club Panic.

Biletele se pot procura în ziua evenimentului începând cu ora 12.00 de la ArtHouse Central, la prețul de 20 lei, până în ora 24.00, şi la preţul de 25 lei, după această oră.

“ElectroLive Sessions – Eveniment suport de promovare a muzicii de avangardă pentru publicul tânăr” este un proiect al Asociaţiei Compania FaPt, finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin “Programul Anual de Finanțare a Proiectelor din Domeniul Culturii”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top