Stiri

Aspectele importante de care să ții cont când vrei să îți deschizi un cabinet stomatologic

Deschiderea unui cabinet stomatologic poate fi o idee de afaceri profitabilă, atât timp cât se ține cont de anumite aspecte, mai ales de ordin logistic și de organizare. Deci, dacă ai de gând să pui pe picioare un astfel de business, este necesar să faci investițiile potrivite, astfel încât să ai parte de succesul pe care ți-l dorești. Așadar, iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să îți deschizi cabinetul. 

Bugetul joacă un rol important

În primul rând, ai nevoie de un sediu, unde să îți desfășori activitatea. Preferabil ar fi să alegi un apartament pe care să îl închiriezi și unde să îți instalezi cabinetul. Pe de altă parte, poți cumpăra o proprietate, dar costurile ar fi foarte mari în acest caz. De asemenea, ține cont de faptul că o să ai nevoie de echipament de calitate, modern, care să asigure servicii la cele mai înalte standarde. În plus, este necesar să iei în considerare și cheltuielile aferente utilităților, cele de mentenanță a echipamentului, dar și cele neprevăzute. Ba mai mult, o să fii nevoit să ai și angajați, precum o asistentă și o recepționeră, deci trebuie să plătești salarii, taxe și impozite. 

Ai nevoie de un echipament performant

Pe lângă pregătire medicală și competență, ca să oferi servicii de calitate în industria dentară, atunci când îți deschizi un cabinet stomatologic, ai nevoie de echipament performant, ca să le asiguri clienților cele mai bune condiții, mai ales de igienă. În primul rând, trebuie să achiziționezi un unit dentar profesional, adică scaunul special încorporat cu accesorii de ultimă generație, astfel încât pacienții să aibă parte de servicii de calitate. De asemenea, este necesar să apelezi și la un microscop endodontic de ultimă generație, care este dotat cu noile tehnologii. În plus, vei avea nevoie și de seringi, de diverse substanțe cu efect analgezic, de dezinfectant, clești pentru extracție și de alte echipamente medicale. 

Promovarea serviciilor: atragerea pacienților

După ce ți-ai ales sediul și ți-ai amenajat cabinetul stomatologic cu tot ce este necesar, de la echipamentul medical până la mobilier, e timpul să îți promovezi serviciile, ca să atragi cât mai mulți pacienți. De aceea, ai nevoie de o strategie de marketing care să îți asigure o promovare eficientă. Așadar, poți alege să îți promovezi afacerea atât în mediul online, cât și în cel outdoor. Deci, e indicat să ai un site cu informații cheie despre servicii, prețuri, programări, date de contact, adică număr de telefon, adresă, puncte de reper, email și beneficiile pe care le vor avea clienții. De asemenea, este important să fii prezent și pe rețelele sociale, unde să postezi detalii, precum poze și texte, despre cabinet și să interacționezi cu un număr cât mai mare de persoane cu probleme dentare.  

Ia o decizie cu privire la tipologia pacientului ideal

Gândește-te ce fel de servicii vrei să oferi și cărei tipologii de pacient te adresezi, adică ce nișă vrei să urmezi, astfel încât să îți exploatezi specialitatea la maximum și să ai succesul pe care ți-l dorești. De exemplu, ți-ai putea dedica o mare parte din timp să prestezi servicii care au legătură cu stomatologia pediatrică. Pe de altă parte, ai putea să le pui pacienților la dispoziție tratamente mixte, care să includă implanturi dentare, albire a dinților, realizarea de proteze dentare sau de montare a fațetelor. 

Sigur, deschiderea unui cabinet stomatologic presupune un efort financiar considerabil, dar și câștigurile pot fi pe măsură. Trebuie să ai răbdare, echipament de ultimă generație, un buget suficient de mare astfel încât să cuprindă toate cheltuielile, mai ales pe cele neprevăzute, să îți promovezi serviciile într-un mod corespunzător și să le asiguri pacienților un mediu plăcut și igienic. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top