casti de copiat
Stiri

Avantajele mobilierului industrial pe comanda

Amenajarea locuintei poate reprezenta o adevarata problema pentru proprietari, mai ales atunci cand acestia trebuie sa caute cele mai potrivite piese de mobilier. Fiecare om vrea sa ofere o nota personala locuintei sale asa ca intregul proces se poate desfasura in conditii destul de anevoiase. Marile magazine sunt strabatute in lung si in lat pana cand sunt selectate cele mai interesante modele.

Cei care isi doresc insa ceva diferit pot opta pentru achizitionarea unui mobilier industrial al carui aspect brut este la mare voga in aceasta perioada in materie de amenajari interioare. Desi pretul de achizitie poate sa fie putin mai ridicat, rezultatul final este unul cu adevarat spectaculos. Stilul este nonconformist, contemporan si uneori usor impersonal. Cu toate acesta, in ultimii ani acest tip de mobiler a fost in tendinte, iar oamenii au cautat sa il integreze in propriile locuinte.

In general, piesele confectionate au un stil simplist, liniar si se potrivesc de minune in orice context. Spre exemplu, lemnul are un aspect invechit ceea ce face trimitere catre spatiile interioare ale fabricilor. Un rol aparte il au si corpurile de iluminat care nu trebuie sa ofere o lumina in exces.

Chiar si accesoriile trebuie sa fie in acelasi stil asa ca doritorii pot apela cu incredere la tot felul de cutii metalice pentru un plus de efect.

Stilul industrial a lua nastere prin anii 1700, insa a inceput sa patrunda in mai multe aspecte ale vietii abia in secolul XX atunci cand resursele erau mult mai usor de achzitonat. Piesele de mobier erau folosite in special pentru amenajarea fabricilor si a uzinelor.

In jurul anilor 2000, stilul industrial a patruns si in domeniul amenajarilor interioare fiind in continuare la mare cautare printre adevaratii cunoscatori.

Beneficiile achizitionarii unui mobilier industrial

  • Piesele de mobilier au un aspect nepreluat, au linii extrem simple si sunt extraordinar de functionale ceea ce inseamna ca nu necesitata o atenta curatare;
  • Micile imperfectiuni care apar de-a lungul timpului precum zgarieturile pot trece usor neobservate fiind asociate stilului industrial;
  • Piesele de mobile sunt masive si sunt usor de incadrat in orice décor

De regula, un mobilier industrial poate fi utilizat pentru decorarea cafenelelor sau a restaurantelor. Bugetul pentru un astfel de proiect este unul destul de mic, insa efectul vizual este unul de exceptie.

Stilul industrial poate fi adaptat si folosit pentru amenajarea locuintelor.  Este nevoie de spatii cat mai mari si cat mai aerisite pentu ca piesele de mobilier sa se integreze la perfectie. Aspectul utilitar este cel care primeaza motiv pentru care finisajele nu sunt dintre cele mai perfecte.

Structurile metalice reprezinta o nota distinctiva a stilului industrial, dar nici paleta cromatica nu trebuie ignorata in acest caz. Se mizeaza pe culori neutre precum alb, bej sau crem pentru ca atentia sa fie captata de mobilierul in sine.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top