Stiri

De ce un flipchart nu trebuie sa lipseasca din nicio scoala sau birou

Evolutia tehnologiei are astazi efect asupra intregii noastre vieti. Totusi, in unele domenii „mai putin este mai bine”, cum spun americanii. Este si cazul prezentarilor pe care le sustineti in fata studentilor si ale angajatilor de la birou. Chiar daca astazi astfel de prezentari se bazeaza tot mai des pe aparatura moderna, inainte sa existe proiectoarele si computerele, au existat flipchart-uri pentru birou cu ajutorul carora puteti prezenta ideile intr-o forma vizuala in fata publicului.

Avantajele unui flipchart

Chiar daca pot parea de moda veche, flipchart-urile prezinta in continuare cateva avantaje importante. In primul rand o informatie prezentata pe un flipchart, fie el cu coli sau magnetic, va ramane in fata publicului permanent, ceea ce contribuie la o mai buna intelegere a prezentarii. O prezentare bazata pe aparate de proiectie este precum un film, la care, daca nu ai fost suficient de atent, ai pierdut mesajul.

Totodata, o prezentare realizata cu ajutorul flipchart-ului este mai de impact, existand o corelare mai buna intre ceea ce spune cel ce sustine prezentarea si insemnarile sale.

Pe masura ce un profesor sau un director de birou isi structureaza prezentarea si din punct de vedere vizual, acestia se vor raporta la un numar de coli care pot ramane zile si luni intregi expuse in clasa sau birou. Exista ceva special in ceea ce priveste „lumea analogica” pe care doar pixul si hartia il poate transmite. Este vorba despre claritate si de rezultate mai bune.

Un alt avantaj important al flipchart-urilor este ca nu functioneaza pe baza de curent electric. Daca o prezentare bazata pe o proiectii video necesita anumite conditii, cum ar fi un suport de proiectie, posibilitatea de a diminua lumina sau uneori sunet, un flipchart poate fi folosit oricand si oriunde. De aceea, el nu trebuie sa lipseasca din niciun birou sau clasa, indiferent ce alte solutii tehnice exista la dispozitie.

In plus, puteti opta pentru diferite modele de flipchart: magnetic, multifunctional, unul care se poate roti la 360 grade, permite scrierea pe ambele parti, unul prevazut cu stand mobil (cu rotile), cu sistem de blocare etc. Sau, in functie de necesitatile dumneavoastra, puteti opta pentru flicpchart-ul cu 2 fete.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top