rent a car iasi iasi
Stiri

Avantajele și dezavantajele de a fi supraponderala

Grasimea este o problemă care afecteaza din ce in ce mai multi oameni, deopotriva barbati si femei.  Este adevarat ca foarte multi oameni isi accepta greutatea si se simt bine in pielea lor oricate kilograme ar avea. Realitatea dureroasa este ca majoritatea nu fac asta si ajung sa aiba probleme psihologice grave. Tocmai de aceea, am incercat sa facem o lista cu avantajele si dezavantajele de a fi gras.

Exista avantaje in a fi gras?

Exista cateva. Cel mai mare este faptul ca o persoana plinuta isi permite sa manance aproape orice, oricand. De asemenea, o astfel de persoana poate sa devina mult mai puternica din punct de vedere psihologic, daca reuseste sa treaca peste toate problemele sociale generate de surprusul de greutate.

Avantajele se opresc aici, insa.

Care sunt dezavantajele de a fi gras?

Cele mai mari dezavantaje tin de sanatate, desi majoritatea persoanelor supraponderale cred ca problema este strict estetica. Nu! Estetica nu este absolut deloc o problema, mai ales ca in magazine exista din ce in ce mai multe haine dama marimi mari gandite in asa fel incat sa aiba un impact vizual cat mai puternic iar societatea nu mai judeca atat de tare precum o facea odinioara.

Problemele tin de sanatate si de mobilitate:

  • Riscurile de imbolnavire sunt mai mari pentru o persoana supraponderala;
  • Miscarea si exercitiile fizice dor, la propriu;
  • Este un adevarat chin sa mergi la plaja deoarece exista tot timpul retineri;

Cum se pot rezolva problemele date de grasime?

Exista mai multe optiuni. Prima este aceea de a accepta propria problema si de a monitoriza tot timpul starea de sanatate. Din punct de vedere estetic lucrurile se rezolva cu ajutorul magazinelor de haine marimi mari femei si barbati.

A doua optiune este cea mai grea si implica sport si mancare sanatoasa. Poate ca sportul nu este chiar atat de dificil, in conditiile in care placerea de a face sport creste pe masura ce nivelul de activitatea creste. Cea mai mare problema este cea data de regim. Tocmai de aceea, este recomandat ca stilul de viata sanatos sa inceapa treptat si chiar sa fie facut cu ajutorul unui specialist, in asa fel incat sa fie pe termen lung si foarte lung.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top