Stiri

Banca Transilvania si BCR introduc serviciul de schimb valutar MDL/RON

Banca Transilvania si BCR introduc de la 1 octombrie 2018 in schimbul valutar posibilitatea de a schimba din LEI romanesti (RON) in LEI moldovenesti (MDL). Astfel leul moldovenesc va fi acceptat pentru operatiuni de schimb valutar si tranzactii bancare in Romania. Cei care calatoresc in Romania sau in Moldova vor putea schimba banii la ghiseele celor doua banci.

Serviciul de schimb valutar MDL/RON va fi disponibil incepand cu 1 octombrie 2018 la sucursalele si ghiseele din principalele orase din Romania.

Banca Comerciala Romana este actionar unic al Bancii Comerciale Romane Chisinau S.A., iar Banca Transilvania este actionar majoritar, impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), al BC Victoriabank S.A.

Romania este primul partener comercial al Republicii Moldova, cu o pondere de 26% in exporturile si 14% in importurile moldovenesti in prima jumatate a anului.

La capitolul turism, Romania este a treia destinatie a moldovenilor cu circa 15% din calatorii conform datelor pentru primele opt luni ale anului, iar cetatenii romani au reprezentat 20% din toti turistii care au vizitat Republica Moldova in aceeasi perioada, plasand Romania pe primul loc printre tarile de origine ale vizitatorilor straini.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top