Stiri

In secolul 21, sobele pe lemn clasice si moderne revin in topul preferintelor

Chiar si in ziua de azi, sobele pe lemn sunt reale surse de caldura si, in acelasi timp, elemente de decor minunate.  Daca vrei sa achizitionezi o sursa de incalzire pentru locuinta ta, iata tot ce ar trebui sa stii despre minunatele sobe pe lemne si avantajele lor.

Design-ul aparte, dar si tehnologia folosita in construirea de sobe moderne cu ardere pe lemne sunt destul de diferite fata de anii trecuti.

Ce trebuie sa stii despre sobele pe lemne
Este bine de stiut faptul ca o soba pe lemne poate fi construita aproape in orice zona a casei, doar sa stii ca este important sa tii cont de faptul ca trebuie sa duci conducta de aerisire in exteriorul casei. Asa ca poti incalzi orice camera sau zona. Daca alegi sa construiesti cateva sobe, bine plasate in casa, trebuie sa stii ca ele pot inlocui complet un sistem de incalzire centrala.

Cei care au ales o soba pe lemne se bucura de calitatea caldurii emise. Caldura sobelor pe lemne reuseste sa incalzeasca o zona intr-o perioada scurta de timp si mai eficient, spre deosebire de aerul cald, care este suflat printr-un sistem de aerisire centralizat. Caldura emisa de o soba pe lemne radiaza in toate directiile.

Calitatile de combustie ale lemnului
Spre deosebire de alti combustibili fosili care furnizeaza caldura (propan, carbune, gaz natural, etc.), lemnul este ecologic pentru ca atunci cand arde nu adauga dioxid de carbon suplimentar mediului. Lemnul este considerat “carbon natural”. In starea sa naturala, lemnul absoarbe dioxidul de carbon din atmosfera, iar in timpul arderii se mentine un echilibru.

Lemnul este un combustibil ieftin si la indemana oricui. Acesta costa mai putin decat petrolul, gazele sau energia electrica. Este o sursa de caldura 100% independenta. Daca locuiesti intr-o zona in care poti ramane oricand fara curent, este foarte valoroasa o sursa de caldura de incredere, care sa functioneze non-stop, indiferent daca ai casa aprovizionata cu gaz sau cu electricitate;

Unii specialisti recomanda centrala pe gaz, insa nu multe sate si comune sunt racordate la reteaua de distributie a gazului. Asa ca, cea mai buna centrala este aceea pentru care poti asigura combustibilul din productia agricola. Chiar daca pare un sfat tardiv, este bine de stiut faptul ca izolarea casei te scuteste de multi bani in timpul iernii. Poti apela la numeroase tipuri de izolare si sigur vei gasi o modalitate care sa ti se potriveasca si cand vine vorba de costuri. In afara de izolarea peretilor, un alt truc folosit de generatii intregi este acumularea caldurii oferite de soare in timpul zilei. Astfel, tragi perdelele in fiecare dimineata insorita, pentru a lasa caldura sa patrunda in interiorul casei, iar dupa apus trebuie sa le tragi la loc, iar in acest fel vei avea cat mai putine pierderi de caldura in noptile geroase.

De unde achizitionezi soba pe lemne potrivita
Cu toate aceste avantaje, iti doresti o soba pe lemne care sa arate bine in orice camera alegi sa o pui. Sobe pe lemne, moderne, gasesti usor piata, in diferite dimensiuni si finisaje, asa ca iti va fi usor sa gasesti una care este in concodanta cu stilul casei tale.

Acceseaza site-ul seminee-expert.ro pentru a consulta catalogul ce contine o gama variata de produse de cea mai inalta calitate. Seminee-expert este o companie cu un bogat portofoliu de seminee ireprosabil lucrate, iar membrii echipei de specialisti au experienta necesara pentru a intocmi proiecte personalizate. Acceseaza  aici  si afla cum poti intra in posesia celor mai reusite seminee si sobe.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top