concept trei iasi
Comunicate

Biroul departe de birou

lucrul la cafea

De cate ori nu ti-ai dorit sa detii secretul unei retete pentru a face zilele de luni mai frumoase, sau macar mai suportabile? Inceputul unei saptamani de lucru nu trebuie sa fie ceva neplacut, exist amici trucuri ca sa te faca sa astepti cu nerabdare o zi plina de provocari. Asa ca ia-ti laptopul, lasa-ti micul birou pe care il vezi in fiecare zi si incearca ceva diferit: biroul departe de birou.

Un trend plin de inspiratie

E adevarat ca multi dintre noi au nu luxul de a putea lucra din alte locatii in afara obisnuitui birou, dar exist mici trucuri pentru a putea evada din cand in cand in timpul programului, in spatii pline de inspiratie. Daca lucrezi intr-o cladire de birouri a unei corporatii si te-ai saturat de acelasi scenariu si aceiasi oameni in fiecare zi, i-ati laptopul si pleaca intr-o mica expeditie in cautarea inspiratiei.

Cateodata tot ce iti trebuie este o mica schimbare de decor pentru a-ti gasi cheful de lucru, si nici nu trebuie sa pleci departe. Tot ce trebuie sa faci este doar sa te asezi confortabil intr-un alt spatiu din birou, poate sa fie canapeaua din receptie, micul bistro de la parter, sau masa din sala de mese, orice care sa te scoata din rutina zilnica.

O alta metoda de a-ti gasi inspiratia fara a parasi cladirea de birouri este de a-ti schimba pozitia din care lucrezi. Incearca metoda preferata a lui Hemingway, care alegea sa scrie stand in picioare pentru a-si mari productivitatea.

Alege un loc cu un vibe pozitiv

Cei mai norocosi dintre noi sunt cei care au libertatea de a lucra cateva zile din saptamana de acasa. Cu toate acestea casa nu este mereu locul unde te simti cel mai inspirat.

Un studiu recent a demonstrat ca oamenii sunt mai productivi atunci cand lucreaza in medii in care exista activitate si zgomot de fundal. Pentru cei care lucreaza de acasa o cafenea este o optiune mai placuta decat o zi la biblioteca sau la biroul din dormitor.

Ideea ca lucrul in locuri aglomerate, zgomotoase cum ar fi cafenelele sporeste creativitatea E?i concentrarea a avut o mare acoperire in presa in ultimii ani.

Cercetarile au aratat ca un nivel moderat al zgomotului ambiental, cum ar fi vocile oamenilor sau zgomotul unui espressor, imbunataE?este performantele in ceea ce priveste sarcinile creative.

O cafenea poate fi a??biroula?? perfect

Dar oare motivul pentru care esti mai productiv lucrand intr-o cafenea nu are atat legatura cu zgomotul, ci cu oamenii pe care ii ai in jur? Pentru a-ti spori cheful de munca alege o cafenea in care oamenii vin deja sa lucreze, asa vei stii ca acolo este un vibe pozitiv si plin de inspiratie. Din pacate unele cafenele interzic folosirea laptopului in locatie, cu toate acestea au ramas cateva locuri perfecte pentru cei care vor un a??birou departe de biroua??.

Una din aceste cafenele prielnice pentru cei care vin sa lucreze cu laptopul este Contego The Coffee Factory din Bucuresti. Pe langa atmosfera eclectica si oamenii interesanti care frecventeaza locatia, acolo te vei putea bucura de cea mai buna cafea proaspat prajita din oras. Contego the Coffee Factory este si prajitorie de cafea, asa ca mai mereu vei gasi activitate si atmosfera care sa te faca sa iti doresti sa fii mai productiv. Echipa Contego din mica fabrica de cafea pregateste cu pasiune boabele 100% Arabica, aduse din locuri indepartate si exotice special pentru iubitorii de cafea din toata tara, iar misrosul cafelei prajite invaluieste mereu toata cafeneaua.

Astfel, la a??biroula?? din cafenea, inconjurat de aroma de cafea proaspata, sorbind dintr-un Flat White, asezat confortabil cu laptopul in fata, cu singuranta vei avea parte de cea mai frumoasa si interesanta zi de lucru, pe care o vei astepta cu drag toata saptamana.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top