Diverse

Bune practici pentru camera copilului

Desi obisnuiam deseori sa trecem peste cuvintele si cererile parintilor, roata s-a intors in mod inevitabil. Am crescut si ne-am transformat in niste persoane suficient de mature, care-si doresc de aceasta data sa imparta cele mai bune practici cu copiii. Este foarte important cum veghem asupra primilor pasi, dar si invataturile pe care noi alegem sa le insufletim acestora. Siguranta celor mici a fost si v-a ramane pe primul loc, motiv pentru care sunt de parere ca orice parinte ar trebui sa fie la curent cu cele ce urmeaza. Astazi le dedic copiilor si parintilor acestora in mod exclusiv acest material menit sa aduca bunastare in familie si sa-I ajute atat pe cei mici, cat si pe cei mari, sa se dezvolte armonios, sanatos si in deplina siguranta.

4 tips-uri de aur care-i vor asigura o dezvoltare armonioasa

  1. Bataia nu-I rupta din rai

Cu siguranta ai auzit aceasta vorba nu doar o data, ci de mai multe ori. Adevarul este practic la mijloc, insa nu miza pe ideea ca o bataie buna ba rezolva situatia, ci din contra. Copiii expusi la violenta au mai multe sanse ca pe parcursul vietii sa dezvolte anumite probleme de ordin psihologic si sa-i transforme practic din oameni linistiti, in persoane violente. Asadar, tura viitoare cand greseste, incearca sa nu-ti pierzi cumpatul si gandeste-te ca la varsta lui si tu ai gresit in mod inevitabil. O discutie in prealabil si/sau o pedeapsa, in functie de gravitatea situatiei, ar putea fi solutia.

  1. Desene pe pereti

Pentru copiii foarte mici se stie ca e o practica des intalnita ca acestia sa scrie pe pereti sau sa deseneze. Exista o solutie care nu presupune sa varuiesti la nesfarsit.

In primul rand poti achizitiona o vopsea speciala care se spala usor si care este rezistenta la creioane si carioci. De asemenea poti opta si pentru o tablita de scris si desenat, cat si pentru o folie de tabla, care este realizata practic dupa acelasi tipar ca cel al unei table scolare.

  1. Tehnologia la control

In zilele noastre tehnologia tinde sa faca tot mai multe ravagii asupra copiilor, in special in ceea ce-I priveste pe cei de varstele cele mai mici. Desi ca parinti le dorim tot cei mai bun, tot ceea ce n-am avut noi, accesul permanent la tehnologie nu este o solutie. Permite accesul copiilor la tehnologie doar sub atenta ta supraveghere si de preferat nu le pune in maini cea mai noua tehnologie. Pe cat sunt de mici, pe atat sunt de vulnerabili, fiind usor sa se transforme in prada unor hoti.

  1. Somn linistit

Este foarte important sa le asiguri un somn linistit in orele adecvate, ceea ce le va asigura sanatatea si le va conferi tot necesarul unei dezvoltari armonioase. Pentru acest fapt este esential sa-ti cunosti copilul indeaproape si sa-i pui la dispozitie o saltea adecvata cu proprietati de mentinere a coloanei vertebrale intr-o pozitie optima.

Astfel de saltele speciale pentru copiii sunt diverse si accesibile ca pret, astfel incat acestea pot fi alese in functie de nevoile fiecarui copil in parte.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top