Stiri

Burse mai multe și cu valori mai mari pentru studenții USV Iași

Din acest semestru, aproape 40 % dintre studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor beneficia de diverse forme de burse, valorile acestora fiind mai mari ca în anul universitar trecut. Astfel, cea mai mică bursă alocată studenților USV Iași va avea valoarea de 900 lei, iar cea mai mare de 1400 lei, bursa de performanță academică I.

De o mare popularitate s-au bucurat în acest semestru bursele de campus pe care le pot accesa studenții USV Iași. Mai exact, este vorba de 20 de burse, în valoare de 900 lei fiecare, pentru care tinerii trebuie să muncească patru ore pe zi/80 de ore pe lună, în diverse locații ale USV Iași, precum fermele didactice, Cantina, Spitalul veterinar sau Baza hipică. Pentru aceste burse s-au putut înscrie atât studenții români cât și de cei străini, dar și de cei aflați pe locurile cu taxă.

La USV Iași, studenții beneficiază, pe lângă bursele alocate din banii de la bugetul de stat, de o suplimentare de burse din veniturile proprii ale universității, pentru performanțe academice, burse ocazionale sau burse pentru activități științifice, sportive sau culturale.

Bursele de performanță academică, sociale, de campus și cele pentru activități cultural-artistice sau sportive pe care le oferim studenților noștri sunt asigurate din fondurile de la buget și din veniturile proprii ale Universității. Pe lângă toate acestea, ne dorim instituirea unor burse private, în parteneriat cu reprezentanții mediului economico-social și ai comunității alumni, pentru a stimula tinerii performanți și cu probleme materiale ”, a declarat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, Rectorul USV Iași.

Trebuie menționat că USV Iași mai acordă lunar burse din venituri proprii și pentru studenții de altă cetățenie, de la studii de licență și master, bursieri ai statului român.

Mai adăugăm informații conform cărora bursa socială are o valoare de 900 lei, bursele de performanță academică II, III, și IV au valori de 1200 lei, 1100 lei respectiv 1000 lei. Bursele din venituri proprii au valoarea de 900 lei, iar bursele pentru performanțe sportive și cultural-artistice au tot valoarea de 900 lei.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top