Stiri

Cafea boabe si pahare carton

Cafeaua este cea mai populara bautura de dimineata, pe care oamenii din intreaga lume o beau. Unii oameni prefera cafeaua instant, care necesita un timp minim de pregatire, iar altii prefera cafea boabe proaspat macinate, aceasta fiind considerata cafeaua ideala. Pentru a obtine o adevarata placere din gustul si mirosul bauturii, trebuie sa stii cum sa alegi boabele potrivite si cum sa distingi cafeaua buna de cafeaua de calitate inferioara. Pentru a alege cea mai buna cafea boabe, trebuie mai intai sa decizi care dintre soiuri sunt cele mai potrivite pentru tine, alegand in functie de miros, gust, tarie si alte caracteristici. Si totul, incepe cu prajirea.

Grad de prajire

Boabele de cafea au diferiti timpi de prajire. Daca tratamentul este scurt, atunci boabele de cafea sunt usor prajite. Aceasta cafea,  este potrivita celor carora le place sa bea cafeaua cu lapte sau frisca, si, de asemenea, cafeaua poate fi bauta in pahare carton sau plastic. Paharele din plastic sau carton nu afecteaza gustul sau calitatea bauturii.

Daca prajirea boabelor de cafea dureaza putin mai mult, aceasta este o prajire medie, cu un gust amar si o aroma pronuntata. In general, aceasta cafea este preferata de cei mai multi iubitori de cafea. Aroma cea mai pronuntata si gustul cel mai amar, este dat de cafeaua puternic prajita. Mai presus de toate, aceasta este preferata de cei din Franta si Italia.

O alta caracteristica este dimensiunea boabelor de cafea. In general dimensiunea acestora,  afecteaza culoarea si gustul bauturii. Daca boabele au aceeasi dimensiune, culoarea este uniforma. Daca boabele de cafea au diferite dimensiuni, atunci unele sunt prajite mai puternic, iar altele mai putin, iar acest lucru ar putea strica gustul bauturii preparate.

Tara de origine

In primul rand pe lista tarilor producatoare de cafea boabe, se afla Brazilia. Aici se produce cea mai mare cantitate de cafea. Cafeaua braziliana este considerata de multi consumatori ca fiind prea simpla, insa, aceasta place, datorita lipsei de impuritati, a amaraciunii si a gustului de cacao. Pe locul doi se afla Guatemala. Acest soi de boabe de cafea, este apreciat pentru nuantele caracteristice ale mirodeniilor.

In clasamentul medaliei de bronz, se afla Etiopia. Cafeaua produsa in aceasta tara are un gust acru si un amestec de fructe de padure si scortisoara. Unul dintre cele mai bune tipuri de cafea africana este adus din Kenya. Productia de cafea de aici este strict controlata de stat. Prin urmare, produsul se dovedeste a fi de calitatea, avand o aroma de coacaze.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top