Evenimente

Antrenamente acasa cu aparate multifunctionale

Nu toti cei care vor sa se intretina fac acest lucru mergand la sala. Exista foarte multe persoane care fac sport acasa si reusesc astfel sa se mentina in forma si sa aiba un corp tonifiat. Si nu este necesar sa iti umpli casa cu aparatura de ultima generatie din domeniul fitnessului ci poti opta pentru aparate multifunctionale care te pot ajuta sa iti lucrezi tot corpul.

Este normal sa nu stii exact ce poate face un aparat multifunctional pentru corpul tau daca esti la inceput de drum. Acest tip de aparat inglobeaza mai multe aparate in unul singur astfel incat sa te poti bucura de rezultate in ceea ce priveste toate grupele de muschi. Desigur ca pe piata exista numeroase modele de astfel de aparate astfel ca, inainte de a achizitiona unul, trebuie sa te interesezi putin de ceea ce poate face si dupa ce criterii sa te ghidezi pentru a face alegerea corecta.

Ce grupe de muschi poti antrena

Cand te gandesti la un aparat multifunctional te gandesti la un aparat ce poate suplini toate celalalte echipamente sportive. In realitate exista numeroase modele, fiecare ingloband doar anumite tipuri de echipamente sportive traditionale. Desigur ca cu cat este mai performant modelul cu atat va costa mai mult. Cum un aparat care sa le faca pe toate va fi foarte scump poti opta fie pentru un aparat de vaslit, o banca multifunctionala sau chiar haltere si gantere, avand in vedere ca majoritatea aparatelor multifunctionale inlocuiesc aceste ultime doua echipamente sportive. Aparatele de fitness multifunctionale nu sunt un inlocuitor pentru toate tipurile de echipamente dar sunt un bun inlocuitor pentru o sala de forta. Asadar, iata in functie de ce poti alege un astfel de aparat.

Stabilirea obiectivelor

Cel mai important criteriu in alegerea unui aparat fitness este sa stii exact pentru ce il folosesti. Il vei utiliza acasa sau la sala de fitness, in cazul in care planuiesti deschiderea uneia? Bineinteles ca este o diferenta destul de mare intre aparatele de fitness profesionale special concepute pentru traficul intens si cele pentru acasa ce vor fi utilizate de 1, 2 persoane. Daca doresti doar sa te mentii in forma prin antrenament la domiciliu, atunci poti achizitiona un aparat la un pret acceptabil si rezistenta indelungata.

Designul

Nu stiu daca designul chiar conteaza pentru cineva atunci cand isi ia un aparat pe care sa il foloseasca acasa. In general, toti avem anumite firme care stim ca au produse de calitate si ne axam pe acelea pentru a ne achizitiona tot ceea ce avem nevoie, stiind ca ce am ales este de o calitate buna. Insa, nu designul sau brandul ne garanteaza reusita in ceea ce priveste antrenamentul nostru. Inainte de a  achizitiona un aparat fitness cere pareri astfel incat sa poti lua decizia mai usor. Pentru sport acasa poti opta si pentru aparatura second-hand, ceea ce nu intra in discutie daca ai sala ta de fitness. Acolo aspectul chiar conteaza.

Dotari

Daca ai achizitionat un aparat fitness nou, cu siguranta este in totalitate functional si dispune de dotari care sa  iti arate câte calorii consumi, cu ce viteza alergi, si care iti permit chiar si sa asculti muzica in timpul antrenamentului. In momentul in care ai optat pentru un aparat fitness second hand, trebuie sa te astepti ca exista posibilitatea ca unele dotari sa nu fie functionale. Un aspect la fel de important, este modalitatea de transport. Este preferabil sa optati pentru un aparat prevazut cu roti pentru a facilita deplasarea acestuia dintr-un loc in altul.

Bugetul

Indiferent de tipul de aparat fitness, stabilirea unui buget este importanta. Multi tind sa-si cumpere aparate fitness second-hand fara a se gândi la costurile pe termen lung. Inainte de a achizitiona un aparat fitness verificati ce  costuri au aparatele, ce implica transportul, montarea si instalarea acestora, garantia sau eventuale reparatii. De multe ori veti vedea ca veti ajunge la concluzia ca un aparat de fitness nou ar putea fi totusi o investitie mai buna.


Garantia

Un aparat nou va veni automat la pachet cu garantie, consultanta si service in cazul unor probleme. Si daca ai optat si pentru un aparat scump atunci garantia este foarte importanta.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top