Diverse

Calendar Bacalaureat 2020

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a aprobat astăzi, prin ordin, noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat 2020.

Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru.

Potrivit noului ordin, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, înscrierea candidaților se va face în perioada 3-10 iunie, iar probele se vor susține în perioada 22-25 iunie. Rezultatele inițiale, înainte de contestații, se vor afișa în 30 iunie.

Depunerea contestațiilor se va face în 1 iulie, iar rezultatele finale ar urma să fie afișate în 5 iulie.

Pentru a putea fi centru de examen, o unitate de învățământ trebuie să îndeplinească o serie de condiții, potrivit sursei citate, între care înscrierea a cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau seriile anterioare, precum și:

  • organizarea sălilor de examen să se realizeze astfel încât în fiecare sală candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;
  • sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
  • sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top