Stiri

Camere de supraveghere acasă – unde să le montezi

Foarte mulți oameni se gândesc la ideea de a monta un sistem de supraveghere video în propria locuință, considerând-o o modalitate eficientă pentru a ține departe infractorii și pentru ca întreaga familie să se simtă în siguranță.

Montarea unor sisteme supraveghere video trebuie realizată astfel încât să ofere acoperire maximă. Specialiștii recomandă ca acestea să aibă vedere în principal către zonele cu cel mai mare risc, cum sunt ușile și ferestrele de la parter. În plus, curtea trebuie și ea monitorizată, astfel că poți amplasa camere de supraveghere care să aibă vizibilitate către poarta de acces în curte, cât și către zonele în care se află bunuri de valoare, precum mașinile.

Iată o listă cu cele mai indicate zone în care se pot monta camerele de supraveghere.

Curtea trebuie asigurată

Curtea este un element cheie atunci când vine vorba de supraveghere, iar specialiștii recomandă camerele pentru exterior. Există și posibilitatea camerelor de interior orientate spre curte, însă nu este mereu o variantă bună. Sticla este un impediment în captarea imaginilor de bună calitate, iar de cele mai multe ori detectarea mișcărilor este imposibilă.

Holurile și scările

Instalarea unui astfel de sistem trebuie făcută neapărat în zonele prin care hoții ar trece pentru a accesa majoritatea camerelor. Vorbim aici despre holurile și scările principale, cele care duc la etaj.

Zonele de acces, dar și cele mai utilizate spații

Bucătăria sau camera de zi sunt spații pe care toți le folosim cel mai des. Din acest motiv este recomandată montarea camerelor de supraveghere în aceste încăperi. De asemenea, este foarte importantă supravegherea tuturor zonelor de acces. Există locuințe cu două intrări, sau locuințe prin care intrarea se poate face și prin garaj. În acest caz, trebuie luate în calcul toate aceste intrări, și nu doar intrarea principală.

Garajul

Cu siguranță garajul este o zonă care are nevoie de monitorizare. Pe lângă faptul că aici se află mașina, mulți obișnuiesc să depoziteze scule, dar și echipamente valoroase.

Etajul superior și subsolul

Este indicată plasarea camerelor de supraveghere inclusiv la etaj. Cu siguranță mulți sunt sceptici atunci când vine vorba de montarea acestora în dormitoare, iar aici băile ies evident din discuție. Cu toate acestea, există varianta de a monta o cameră în hol. Așezată astfel încât să poată capta imagini din dreptul fiecărei uși, aceasta poate furniza dovezi valoroase în cazul unei anchete penale. Subsolul este din nou un subiect controversat. Mulți sunt de părere că nu este necesar să instaleze un sistem de monitorizare și acolo. Pe de altă parte, există oameni care depozitează lucruri valoroase, iar în acest caz monitorizarea acestui spațiu este absolut necesară.

Așadar, există numeroase motive pentru care specialiștii recomandă monitorizarea locuinței, iar cele mai importante ar fi: nevoia de siguranță a familiei și descurajarea infractorilor. Este important ca fiecare zonă să fie supravegheată, însă există și spații în care, din considerente de confidențialitate, nu trebuie plasate camere. Vorbim aici despre băi, dormitoare, dar și proprietățile vecinilor. Iar când vine vorba despre cei din jur, cu siguranță nu există oameni încântați de acest aspect. Nimeni nu vrea să îi fie încălcată intimitatea. Cu alte cuvinte, monitorizarea locuinței trebuie realizată în puncte cheie, dar fără să afecteze intimitatea altor persoane.

Sursă foto: Canva

https://www.canva.com/photos/MACsMamDzpY-man-installing-surveillance-cctv-cameras-at-home/

https://www.canva.com/photos/search/camere-de-supraveghere-acasa/

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top